NIEUWKOMER MET TOEKOMST

Bernard Bonte en Valerie Van Dycke doen zo veel mogelijk met zijn tweeën. © MICHEL VAEREWIJCK

CATEGORIE

BISTRONOMIE

KEUKEN 7,5

DECOR 7,5

COMFORT 6,5

SERVICE 7,5

PRIJS/KWALITEIT

GEPROEFDE MENU 7,5

Bij Bonte B kun je lekker hedendaags tafelen te midden van een actuele inrichting en, wat in deze tijden zeker ook belangrijk is, voor een redelijke prijs. Bonte B opende op 3 juli. De naam van het restaurant is de naam van de chef, die als Bernard Bonte door het leven wandelt. De binneninrichting van de benedenverdieping van het voormalige doktershuis met bakstenen gevel is van de hand van de West-Vlaamse succesarchitect Lieven Musschoot. Hij combineerde Scandinavische vintage accenten met Brugse huiselijkheid. Mooi zijn de luchters van het Nederlands designmerk Moooi en ook de stoelen van de Deense ontwerper Hans Wegner trekken de aandacht. Op de plankenvloer liggen koeienhuiden. Het geheel combineert goed met de hoge deuren in dennenhout. Jammer dat de akoestiek zo slecht is. Daar wordt gelukkig aan gewerkt door een gespecialiseerde firma. In de eetzaal staat Valerie Van Dycke. Zij praat stil en gaat met zachtheid te werk.

De kaart vermeldt nog geen tien gerechten en stuurt de bezoekers naar de menuformules. Voor 35 euro serveert men drie gangen, voor 10 euro meer heb je recht op een gang meer. Lunchen met één gerecht komt op 16 euro, met twee gerechten op 22 euro.

Wij kozen het driegangenmenu en in afwachting van het voorgerecht snoepten wij van pastei uit miniweckpot, gemaakt van spek van varkenskeel en buik, lever, calvados en appel. Wij bestudeerden het wijnboekje en kozen een Chianti Classico Lucciconi 2010 uit Toscane. Deze mondvullende rode wordt vakkundig gemaakt door de Belg Bernard Buys. Het kunstig gepresenteerde voorgerecht was fris en evenwichtig van smaak en was samengesteld uit gemarineerde zalm, handgerolde couscous, yoghurt, gel van pomelo en kruidensalade. Perfect gegaarde duif volgde met een lekkere mousse van broccoli, beetgare erwtjes, snijbonen en krokant gebakken polenta. De boutjes namen wij in de hand maar er kwam geen vingerbakje. Onze tafelgenoot veegde deze tekortkoming van tafel en maande aan om niet te knies-oren. Dus basta. De chef kwam zelf in zwart keukenkostuum het nagerecht inzetten en tegelijkertijd polsen of het allemaal in orde was. Wij konden dit bevestigen en genoten nog even van het dessert, dat bestond uit een mousse van pistache, een quenelle ganache van bittere chocolade, poeder van olijfolie en meringue van framboos.

Wij ervoeren Bonte B als een geslaagde nieuwkomer, waar je gezellig kunt eten van smakelijke, herkenbare en actuele seizoengerechten.

INFO

BONTE B

Dweersstraat 12

8000 Brugge

050 34 83 43

www.restaurantbonteb.be

Gesloten op zondagavond en maandag.

Parking Zilverpand recht voor de deur.

DOOR PIETER VAN DOVEREN

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content