Als de zon het even laat afweten hoeft Christine Thyange geen twee keer na te denken, dan trekt ze de badkamerdeur dicht en dompelt ze zich onder in de geparfumeerde wereld.

Christine Thyange is al lang thuis in de cosmeticawereld. Na een start in de toerisme-industrie volgden enkele jobs bij cosmeticamerken. In 2000 ging ze bij Ici Paris XL aan de slag, waar ze de internationale expansie mee in goede banen leidt. “Ik ben aangeworven om een opleidingsprogramma uit te werken voor de beautyconsulenten in de winkels”, vertelt Thyange. Ook de persrelaties van het bedrijf neemt ze voor haar rekening. Het is dan ook geen verrassing dat Thyange zelfs op vakantie parfumeries binnenloopt om te zien wat er zoal te koop is en dat ze bij triestig weer het liefst een halfuur haar badkamer induikt. “Dan test ik alle nieuwigheden”, zegt ze. “Mijn gezicht en lichaam scrubben is mijn lievelingsritueel, ik kan echt niet zonder, achteraf is mijn huid superzacht. Ik gebruik elke dag een geparfumeerde bodylotion. Ik wissel graag af, maar mijn voorkeur gaat wel naar vanillegeuren. Ik vind dat het een intiemere manier is om je te parfumeren, je doet het voor jezelf, je ruikt de geur de hele dag”, licht ze toe. In het weekend neemt Christine Thyange ook de tijd voor een manicure. “Ik sla geen enkele stap over, want anders beschadig je je nagels. Ik vijl mijn nagels, verzorg de nagelriemen, gebruik een base coat, soms is één laagje nagellak genoeg, anders doe ik er een tweede op en ik werk af met een top coat. Als ik het goed aanpak, houdt mijn manicure tot het einde van de week.” Terwijl haar nagels drogen, surft ze wat op Instagram of leest ze onlinemagazines.

Bij mooi weer, dan staat er een heel ander programma op de agenda. “Dan ga ik een eindje rijden met de cabrio. Ik heb de smaak van mijn man te pakken gekregen, samen nemen we geregeld deel aan rally’s voor oldtimers”, vertelt ze enthousiast. “Niks is zo relaxerend als de wind voelen in je haar. Ook een eindje rijden zonder doel, gewoon om te ontspannen, geeft een fantastisch gevoel.”

Christine Thyange geniet er ook van vrije tijd door te brengen met haar vijf kleinkinderen, uitstapjes te plannen, een eierenjacht in de tuin te organiseren of nog eens de hele familie te ontvangen in haar huis. “Ik heb ook een petekind van negen in Kinshasa, Aurore, die ik via SOS Kinderdorpen heb leren kennen. Als het even kan, neem ik de tijd om haar te schrijven, wat foto’s en geschenken op te sturen.” Zelf is ze niet echt sportief, maar ze moedigt graag anderen aan, zoals haar collega’s bij Ici Paris XL die met de steun van het bedrijf aan marathons deelnemen. “In het weekend,” verklapt ze, “neem ik ’s middags wel een powernap. Ik ga voor de tv zitten, zet mijn verstand op nul en val meteen in slaap !” Het hazenslaapje neemt ze in volle zomer nog het liefst buiten. Uiteraard met de nodige zonnebescherming.

DOOR ISABELLE WILLOT, BEWERKING DELPHINE STEFENS & PORTRET FREDERIC RAEVENS

“Ik gebruik elke dag een bodylotion. Ik wissel graag af, maar mijn voorkeur gaat wel naar vanillegeuren”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content