Misschien denk je niet aan de VS als het over heerlijk eten gaat, maar dan ben je mis. New Orleans kreeg de titel van Best US Food City in 2018. En terecht, je eet er ui...

Misschien denk je niet aan de VS als het over heerlijk eten gaat, maar dan ben je mis. New Orleans kreeg de titel van Best US Food City in 2018. En terecht, je eet er uitstekend, zowel op straat als in sterrenzaken, en niets levert zo'n lekkere, unieke keuken op als een culturele smeltkroes en een rijke geschiedenis. Fransen en Canadezen (die Cajun werden), Spaanse kolonisten, Afrikaanse slaven, Duitse en Kroatische migranten, Haïtianen, Ieren en Vietnamezen, allemaal hebben ze de keuken mee gekruid. Niet te missen? Een po boy sandwich met rosbief of zeevruchten bij Turkey and the Wolf, red beans and rice van Joey K's, Creole tomato soup met maisbrood bij Willa Jean, de St Roch Market en de crawfish rangoons (wontons met langoustinesaus) in Reds Chinese, dat ondanks zijn naam een Creole-Cajun-Chinese-Japanese mash- up restaurant is.