De roos is een klassieker, en nog steeds erg in trek als Valentijnsbloem. Serge Lutens zet in deze periode Sa Majesté La Rose (EDP 50 ml: 65 euro) nog eens in de schijnwerpers: een intrigerende mix van rozen. Dior sleept er een strijkkwartet en kaarslicht bij: Forever and Ever (EDT vapo 50 ml: 45,86 euro) is een verfijnde geur op basis van wilde roos. Een poederroze flacon in beperkte oplage voor verzamelaars en hopeloze romantici. Strakker oogt het transparant rozerood doosje van Calvin Klein’sEternity Rose Blush (50 ml: 46 euro): een eau de parfum dat de lichte, poederachtige accenten van Eternity benadrukt, opgefrist met rozenblaadjes, waterlelie en fresia. ( Te koop in de parfumerie.)

Verzamelaars kijken elk jaar reikhalzend uit naar de nieuwe Valentijnsminiaturen van Jean Paul Gaultier. Bij aankoop van een eau de toilette (100 ml Le Classique, Le Male 125 ml, Fragile 50 ml) krijg je het miniatuurduo in een ronde doos van rood skai of de miniatuursneeuwbol. Bij het duo hoort nog een zwarte laklederen armband, bij Fragile krijg je vier moesjes cadeau.

Issey Miyake verpakt zijn Valentijnsminiaturen (bij een EDT 100 ml L’Eau d’Issey, 125 ml L’Eau d’Issey Pour Homme of 50 ml Le Feu d’Issey Light) in een rond transparant doosje met knipperlicht. Ook niet te missen: de kleine flesjes van Lancôme ( Miracle, Poême, Trésor en Eau Oui bij een EDT 30 ml) en het Lolita Lempicka-duo op de wip, een ontwerp van de Franse kunstenaar Michel Charrier (bij aankoop van een EDT 100 ml).

Gaultier en Issey Miyake: 02-333 81 41

Lancôme: 02-421 48 00

Lolita Lempicka: 02-732 00 88

Wat? Body Expertise van L’Oréal, een vijfkoppige verzorgingslijn voor het lichaam met een verstevigende, hydraterende melk ( Nutrilift, twee versies: voor normale en droge huid), een verstevigende afslankingsgel ( Perfect Slim), een scrub ( Exfotonic), een melkspray ( Hydrafresh) en een niet-vette olie ( Oléonergy).

Wie? Voor elke leeftijd en elk huidtype.

Waarom? Gebruikersvriendelijke verpakkingen, niet-kleverige texturen en een aangename geur.

Hoeveel? Vanaf 7,3 euro.

Waar? Warenhuis.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content