Geef drie beautyproducten die u absoluut wil meenemen naar het volgende millennium. Dat was de opdracht. Het resultaat? Twintig lijstjes met favoriete crèmes en make-up en een pak schoonheidsadviezen er bovenop.

Crèmes, ik? Nee, ik gebruik niets. Make-up? Nauwelijks.” Of: “Maar drie producten? Over zeep, shampoo en deo moeten we het dan toch niet meer hebben?” Dat zijn de reacties op de vraag naar beauty must-haves die voorgelegd werd aan vrouwen en enkele mannen waarvan we vermoedden dat ze, al dan niet professioneel, in verzorging en make-up geïnteresseerd zijn. Of ze nu veel of weinig gebruikten, het werd telkens een geanimeerd gesprek. Met als resultaat een lijstje. En daar was het ons om te doen.

Veronique Branquinho, ontwerpster

Ik ben daar helemaal niet bezig, maar als het toch moet, dan kies ik voor:

1. Ligne d’Eau van Chanel, een zacht oogpotlood, en de bijhorende mascara.

2. Ik zou ook niet graag Radiance Powder Pearl Moonlight, een compactpoeder van Shiseido, moeten missen.

3. En ook van Shiseido: Too Heavenly Body Cream – wat een prachtige naam! – de geparfumeerde bodycream van Féminité du Bois.

Lieve Blancquaert, fotografe

Dat zijn de dingen die ik dagelijks gebruik en dat wil ik zo houden:

1. Chronoblock, een dagcrème van Roc. Een fantastische crème, ik ben ondertussen aan mijn derde of vierde tube. Normaal is een dagcrème voor mij te vet of te droog, Chronoblock past mij perfect. Euh… ik vind ook dat ik er minder rimpels door heb. Of is dat inbeelding?

2. Een fond de teint van Clinique, vraag mij niet welke. De lichtste. Met een vloeibare textuur.

3. Great Lash Mascara van Maybelline. Een goedkope mascara in een kitscherige verpakking. Maar zeer goed en ook te dragen als je gevoelige ogen hebt.

Evelyne Cleinow, redactiedirectrice van het beautyvakblad Gloss

1. Teint Compact Lisse van Christian Dior, een fond de teint die niet te vet noch te droog is, makkelijk aan te brengen is en een uniforme covering geeft.

2. Fluide Peau Neuve van Clarins. Een crème op basis van preretinol: je huid ziet er echt stralend uit zonder dat haar geweld wordt aangedaan.

3. Renutrive Intensive Body Cream van Estée Lauder, een luxueuze lichaamscrème die goede resultaten heeft. De huid wordt zachter gemaakt en wat opgespannen: wat wil een mens nog meer?

Rudi Cremers, visagist

1. Primordiale Lèvres van Lancôme verzorgt de lippen (en de lipcontouren) zonder ze glans te geven. Ik heb het voor mijn job altijd bij. De lippen zien er fluwelig uit en je kan er makkelijk lipstick over aanbrengen.

2. Force C van Helena Rubinstein, crèmes en een serum op basis van vitamine C. Ik ben nu zelf het serum aan het gebruiken en ik vind het een revelatie. Je huid wordt gezuiverd en na 2 tot 3 weken krijg je echt een eclat op je gezicht. Uitgesproken rimpels worden iets verzacht.

3. Three-in-One van Manifesto: tegelijk blush, oogschaduw en lippenstift. Superpraktisch en het neemt geen plaats in.

Andrea Croonenberghs, actrice

1. Crème pour peaux intolérantes van Avène is een dagcrème die altijd perfect te verdragen is, ook door een vermoeide huid. Ik gebruik overigens vaak merken van bij de apotheker.

2. Poudre Compact (600, de bleekste) van Christian Dior, een poeder dat je niet ziet liggen, maar de huid wel mat maakt. Ik zweer er al jaren bij.

3. Reiniging vind ik belangrijk en dat doe ik met zeep zonder zeep: een Pain de toilette van La Roche-Posay.

Francine De Caluwé, marketing assistente bij Diesel

1. Hydra Zen van Lancôme is mijn absolute nummer 1. Echt zalig en comfortabel, zo’n relaxerende dagcrème. Ik ben al aan mijn derde pot bezig.

2. Een zwart oogpotlood van Shu Uemura. Na een aantal pogingen bij andere merken hou ik het bij dit. Het is gewoon goed.

3. Reinigingsdoekjes vind ik een fantastische uitvinding. Ik heb ze van verschillende merken geprobeerd en die van Nivea zijn volgens mij de beste.

Marina De Smedt, directrice van Louis Vuitton België

Drie producten die ik het volgende millennium niet wil missen? Daar moet ik niet lang over nadenken:

1. Een goede deodorant, de crèmedeo van Biotherm bijvoorbeeld.

2. Haarlak: Extra Strong van Studio Line.

3. Rouge Incorruptible, zeer kleurvaste lippenstiften van Christian Dior. Als je wat oplet, blijft de kleur bijna de hele dag zitten. Ik kies meestal voor roestbruin of donkerbordeaux.

Malin Sarah Gozin, redactrice van het reisprogramma Go2

Hoewel ik helemaal geen beautyjunk ben, vind ik 3 producten weinig. Het hangt natuurlijk af van je leeftijd, voorlopig voel ik me nog niet geroepen om antirimpelcrèmes te smeren. En zonder oogschaduw en lippenstift kan ik wel leven, denk ik. Maar niet zonder:

1. Een goede fond de teint. Gemey Long Tenue in een bleke tint, bijvoorbeeld. Om oneffenheden weg te werken, zeker niet om er bruin uit te zien.

2. Een goede deodorant die niet opvallend ruikt. Ik wissel graag af, maar kom vaak bij Nivea uit.

3. Een degelijke shampoo die lekker ruikt. Ook hier wissel ik af, want als je je haar steeds met dezelfde shampoo wast, wordt het dof. Ik gebruik meestal iets van L’Oréal of Fructis. Altijd gevolgd door een conditioner.

Agnes Goyvaerts, modejournaliste van De Morgen

Met slechts drie productjes haalt een mens nooit het millennium, maar voor een gezonde basis kunnen we het houden bij glans en versterking voor de haren, lippen zonder vellen en nagels die niet bij elke beweging afbreken, vandaar:

1. Labello, een stick tegen droge lippen (of Kiehl’s Lip Balm)

2. Fluance conditioner (Soin Force éclat des cheveux) van Lancôme.

3. Base Lumière protectrice voor de nagels, van Chanel.

Lisa Lauwaert, model

Ik gebruik nauwelijks iets, hoewel, nu ik erover nadenk:

1. Bad- en douche-olie van Galenco, gewoon zalig.

2. Dagcrème en reinigers van Nivea, goed en niet duur.

3. Labello voor de lippen.

Ann Miller, actrice

Ik ben helemaal niet merkengericht. Ik zal het bij algemene omschrijvingen houden.

1. Een soort Labello-achtige balsem voor de lippen.

2. Een rode lippenstift. Dat zal altijd wel mooi blijven. Een rode mond valt op, je bent meteen opgemaakt.

3. Een sauna of stoombad om de huid te reiningen. Ik word soms 3 keer per dag opgemaakt met echt zware make-up. Ik heb ongeveer al alle reinigingsproducten geprobeerd, maar naar mijn gevoel is een sauna of stoombad het allerbeste.

Ghislaine Nuytten, modejournaliste en stiliste

Ik kies voor praktische producten met een aangename textuur. In mijn top-3 staat geen make-up omdat ik dat nogal vervangbaar vind: nu eens gebruik ik een mascara van Rubinstein, dan weer van een ander merk.

1. Touche Eclat van Yves Saint Laurent: een concealerstift met verschillende mogelijkheden en nog steeds niet geëvenaard.

2. Ligne Rectifiance Précision Nuit een nachtcrème uit de nieuwe verzorgingslijn van Chanel. Qua textuur en kleur zeer aangenaam.

3. Ik reinig mijn gezicht altijd met water en daar is de Cleansing Beauty Oil van Shu Uemura perfect voor. Het is bovendien een mooie fles met een handig pompje.

Elias Papoudaris van het communicatiebureau Tandem

Drie producten is weinig voor een moderne man!

1. Contour des Yeux, een oogcrème van Louis Widmer.

2. Een gezichtsgel van Méthode Chenot. Dit gamma wordt gemaakt op basis van essentiële oliën en is te bestellen in bepaalde schoonheidsinstituten.

3. Keops deostick van Roc.

Peter Philips, visagist

Ik wil een onderscheid maken tussen de producten die ik voor mijn job en die ik voor voor mezelf onmisbaar acht. Twee lijstjes, mag het?

Professioneel:

1. Teint Glacé van Christian Dior, een fond de teint voor een transparante basis. Voelt prettig aan en is makkelijk aan te brengen.

2. Touche Eclat van Yves Saint Laurent. Je kan de stift niet alleen als concealer gebruiken maar ook op het ooglid, of om hier en daar rimpeltjes te verzachten.

3. De transparante poeders van Shu Uemura.

Privé:

1. Aramis RNA, een dagcrème met zonnebescherming.

2. Neutrogena Bodylotion.

3. Chap Stick, lippenbalsem.

Danièle Pollet, eigenaar van het communicatiebureau Media & Cetera

Ik gebruik nu een dagcrème van Nivea met Q10, de Great Lash Mascara van Maybelline en een donkere lippenstift van Shiseido. En natuurlijk Redken voor het haar. Maar voor het nieuwe millennium wil ik dat gamma zeker uitbreiden. Dit is mijn millenniumboodschappenlijstje:

1. Stop Signs dagcrème van Clinique. Ik heb de leeftijd bereikt waarop een antirimpelcrème wel mag.

2. Eau No! van The Body Shop, een origineel gamma verzorgingsproducten voor reizigers: je kan ze gebruiken zonder water.

3. Couleur Glacée, poedercrème-oogschaduw van Lancôme: prachtige kleuren met een aangename textuur.

Sophie Stroeken, eigenaar boetiek Tast in Brussel

1. Hydra Plus, een dagcrème die ik zeker al 5 jaar gebruik.

2. Een grijs oogpotlood van Christian Dior.

3. Dit is het moeilijkst: ik kan niet kiezen tussen een lippenpotlood van Lancôme, een hydraterende fond de teint van Roc en Nivea Bodymilk. Allemaal even onmisbaar.

Annick Vandecappelle, stiliste

1. Silk Groom van Kiehl’s. Een crème die het haar een zijdeachtig uitzicht geeft en kroeshaar temt.

2. Aqua Source van Biotherm, een vochtinbrengende crème die ik elke dag gebruik.

3. Multi Active Nuit van Clarins, je huid voelt echt frisser aan als je ’s morgens wakker wordt.

Sandra Van Renterghem, public relations van Silhouette

1. Eclat du Jour van Clarins.

2. Diorcils, een zwarte mascara van Christian Dior.

3. Zwarte eyeliner van Guerlain.

Godelieve Werts, pr-medewerker van Igedo Benelux

Ik ben zeer basic als het om beauty gaat: Nivea dagcrème, bodylotion van Dove, compactpoeder van Cover Girl. Maar bij deze producten en merken zal ik altijd blijven:

1. Zwarte mascara van L’Oréal Perfection.

2. Shiseido Tanning Compact Bronze, een compact foundation.

3. Blush van Chanel.

Veerle Windels, modejournaliste van Steps, Label, De Standaard Magazine

1. Relaxing Fragrance van Shiseido: het hele gamma. Ik ben dol op de geur en ook de bodylotion is fantastisch. Ik geloof in aromacology (die de band legt tussen geuren en iemands stemming). Misschien is het psychologisch, maar maakt dat wat uit als het helpt?

2. Fluide de Beauté 14 Huile Phyto-Nourrissante van Carita. Het is olie die je op het haar kan smeren als het nukkig is of kracht nodig heeft. Je kan de olie ook voor het lichaam gebruiken. Op reis heb ik deze olie altijd bij.

3. Een zeer goede lipbalsem, de doorzichtige lippenstift van Chanel is prima. En mag ik toch ook nog een bruine lipstick meenemen?

Trui Moerkerke / Illustraties Kristina Ruell

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content