Misosoep van het huis

© Jean-Pierre Gabriel
Voor 8 personen
Miso-royale
  • 40 g gele miso (pasta van gefermenteerde sojabonen)
  • 30 g rode miso
  • 700 ml water
  • 10 g kombu-poeder (gedroogd bruinwier)
  • enkele schilfers katsuobushi (gedroogde bonito)
  • een snuifje piment
Bouillon van eekhoorntjesbrood:
  • 1 l water
  • 20 g gedroogd
  • eekhoorntjesbrood
  • 30 g shiitakes
  • 10 g kombu-algen
  • 50 g Parijse champignons
  • 5 g kombu-poeder
Bereiding
  1. Miso-royale: meng alle ingrediënten koud, verdeel in porties van 25 g en leg in kommetjes. Stoom 15 minuten op 85°C.
  2. Bouillon: meng alle ingrediënten, breng aan de kook, laat nog 10 minuten zacht sudderen, dek af en laat 12 minuten trekken. Zeef.
  3. Giet net voor het serveren wat lauwe bouillon (hoeveelheid naar wens) in de kommetjes met miso-royale.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content