VOOR 8 PERSONEN
...

VOOR 8 PERSONENVoor de miso-royale: 40 g gele miso (pasta vangefermenteerde sojabonen) 30 g rode miso 700 ml water 10 g kombu-poeder(gedroogd bruinwier) enkele schilfers katsuobushi (gedroogde bonito) een snuifje piment Voor de bouillon van eekhoorntjesbrood: 1 l water 20 g gedroogdeekhoorntjesbrood 30 g shiitakes 10 g kombu-algen 50 g Parijse champignons 5 g kombu-poeder Miso-royale: meng alle ingrediënten koud, verdeel in porties van 25 g en leg in kommetjes. Stoom 15 minuten op 85°C. Bouillon: meng alle ingrediënten, breng aan de kook, laat nog 10 min. zacht sudderen, dek af en laat 12 minuten trekken. Zeef. Giet net voor het serveren wat lauwe bouillon (hoeveelheid naar wens) in de kommetjes met miso-royale.