Een minibar kraken kun je er niet, maar met zijn eerste Camper-hotel toont de Spaanse schoenenmaker zich weer een durver.

: : Casa Camper, Carrer Elisabets 11, 08001 Barcelona. Info : +34 93 342 62 80, www.casacamper.com. Info Camper : 078 15 20 44.

: : Weekend vloog naar Barcelona met Virgin Express en keerde terug met Vueling, een andere low cost-maatschappij die op Brussel vliegt. Prijzen vergelijken werkt.

HOTEL Casa Camper I Barcelona I Spanje

Wie houdt van dik tapijt en luxueuze sofa’s, wacht in Casa Camper een teleurstelling. Aan de inkom hangen bruikleenfietsen aan het plafond, en de lobby is een veredeld bedrijfsrestaurant met loungemuziek, halogeenlampen en enorme foto’s van de wijk. Een groot stadsplan wijst avonturiers meteen de weg. Een restaurant is er niet te bespeuren : hotelgasten voorzien zich in de tentempiĆ©-bar van bio-snacks en alcoholvrije dranken. Alles kan de klok rond mee naar de kamer genomen worden en is inbegrepen in de kamerprijs. Gezond en stressvrij, benadrukt projectleider Miguel FluxĆ , en dus moeten we niet om een rokerskamer vragen : peuken zijn niet welkom.

Het Mallorcaanse schoenenmerk dat van ” walk, don’t run” zijn motto maakte, hamert graag op zijn rurale oorsprong. Overgrootvader FluxĆ  maakte al in 1877 eenvoudige boerenstappers en legde zo de basis voor een merk dat duurzame ontwikkeling en ecologie centraal stelt. “Als Spaans bedrijf houden we van traditie”, zegt FluxĆ , “al zijn Ć³nze waarden plotseling modern. Duurzame ontwikkeling is actueel.”

In Casa Camper wordt het gebruikte water zonder chemicaliƫn gerecycleerd en op het dak zorgen zonnepanelen voor de verwarming. Gelukkig mag er ook gelachen worden : in de toiletten van de 26 kamers werden lichtpanelen met Camper-slogans gebeiteld en in de lift maant een kinderlijk handschrift aan om de trap te nemen.

Ook de gastenverblijven verrassen : een ” dormitorio” aan de ene kant van de gang, en een ” salita de estar” aan de andere. Die aparte woonkamer, gelegen aan de levendige straatkant, is uitgerust met een zitbank, een salontafel, een televisie met plasmascherm en een internetaansluiting. Je kunt er vrienden of zakenpartners ontvangen, ver van rommelig beddengoed of verdwaalde slipjes. De slaapkamer zelf is ruim en slim ingericht. Zo beschikt de kluis over stopcontacten om apparatuur op te laden en kun je kleren over de volledige lengte van de kamer op metalen haakjes hangen. Omdat elke slaapkamer uitkijkt op een blinde muur, kunnen we achteloos in en uit de open douche lopen. Een “verticale tuin”, een metershoge metalen stelling met 117 aspidistraplanten in grote potten, verzacht het uitzicht.

“We hebben ooit een lijstje gemaakt van alle storende elementen in hotels en hebben bewust het advies van andere hoteliers genegeerd”, zegt FluxĆ . “We gingen voor iets totaal nieuws, mĆ©t beginnersfouten. Anders hoefde het niet – Barcelona heeft hotels zat.” Reclame hoeft u niet te vrezen : het personeel loopt op vilten Camper-schoenen die ook in de kamer te vinden zijn, maar verder is discretie troef.

praktisch

Wim Denolf

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content