MET DE BILLEN BLOOT

© Illustratie Naomi Kolsteren

Bijna alle vrouwen kampen met cellulitis en bijna allemaal willen ze ervan af. Een drang naar perfectie die elke lente opnieuw piekt terwijl sinaasappelhuid

THUIS ZELF AANPAKKEN

1 S.O.S. CRITICAL AREAS FIRMING

STICK VAN COLLISTAR (75 ml: 33 euro)

Wat? Een tijdbesparende stick in pocketformaat als intensieve behandeling of voor dagelijks onderhoud. l Belofte? Vermindert lokaal vetophopingen en verstevigt de huid in twee à drie weken als je de stick ’s morgens en ’s avonds aanbrengt. l Hoe? Met een planktonextract, cafeïne en paardenstaart. l Extra? Wordt snel aangebracht zonder massage en plakt niet.

2 DERMASPA UPLIFTED+ MASSAGING BODY ROLL-ON VAN DOVE (100 ml: 8,99 euro)

Wat? Een hydraterend en verkoelend serum met massageroller. l Belofte? Verbetert de elasticiteit en stevigheid van de huid. l Hoe? Met actieve bestanddelen uit zaadoliën. l Extra? Een parfum van waterlelie, komkommer, groene vioolblaadjes in combinatie met sandelhout, patchoeli en zoete muskus geschikt voor de gevoelige huid.

3 VERSTEVIGENDE & FIGUURCORRIGERENDE Q10 LEGGING VAN NIVEA (26 euro)

Wat? Een legging met ingekapselde actieve bestanddelen die vrijkomen bij het dragen. l Belofte? In twee weken het figuur corrigeren, en de huid verstevigen en verzachten als je hem zes uur per dag draagt. l Hoe? Met Co-Enzyme Q10, aloë vera en amandelolie. l Extra? Het actieve ingrediënt Q10 blijft actief tot 30 wasbeurten op 30°.

4 SLIMMING SPRAY USE&GO VAN

SOMATOLINE COSMETIC (200 ml: 39 euro)

Wat? Een gebruiksvriendelijke spray zonder drijfgassen die je een keer per dag in luttele seconden aanbrengt. l Belofte? Een vermindering van de vetophopingen in vier weken. l Hoe? Met cafeïne, roze peper, een extract van paardenkastanje en gember. l Extra? De lichte emulsie trekt snel in en plakt niet.

5 BODY-SLIM GLOBAL SLIMMING VAN

LIERAC (200 ml: 39 euro)

Wat? Een globale verzorging die zowel vetophopingen als de kwaliteit van de huid aanpakt. l Belofte? Minder cellulitis en een slanker figuur na vier weken gebruik. l Hoe? Met een bijzonder hoge dosis cafeïne en heilige lotus. l Extra? Dankzij zijn hydraterende eigenschappen kan dit product het hele jaar door ook als bodylotion voor benen en buik gebruikt worden.

BUITENSHUIS LATEN BEHANDELEN

1 EMS: ROBOFITNESS

Geschiedenis: De techniek bestaat al jaren bij de begeleiding van topsporters of in de fysiotherapie. Wat? Bij Electro Myo (= spier) Stimulatie draag je een vest, arm-, been- en bilbanden. Je wordt aangesloten op het Bodytec-station en doet oefeningen met een trainer. Ondertussen worden er elektronische pulsen door je lichaam gestuurd die elke spier prikkelen en elke beweging versterken. “Fijn, met zo’n pak aan moet ik zelf haast niets doen”, dacht ik. Fout. EMS-bodytraining is intens en vermoeiend. l Effect: EMS is volgens sommigen tot zeven keer effectiever dan gewone krachttraining. Twintig minuten EMS zou hetzelfde effect hebben als vijf uur trainen. Het metabolisme verbetert, de spieren verstevigen en de fysieke kracht verhoogt ; het kan dus helpen bij het afslanken. Omdat ook de diepere weefsels worden bereikt, pakt het cellulitis aan. l En? De ‘prikkels’ doen even schrikken en het pak is wennen. Bij een vriendin zie ik na zes sessies echt al effect. Omdat er geen risico is op blessures, is het een goede methode voor mensen die nooit gesport hebben, of die herbeginnen. (LK)

Info: Body Training Studio, Stalingradlaan 64, 1000 Brussel, 0478 79 79 79. Eerste proefsessie gratis, daarna 35 euro per sessie en 300 euro voor een abonnement van 10 sessies. facebook.com/bodytrainingstudio.be

2 REMODELAGE: GRONDIG LOSMAKEN

Geschiedenis: Martine De Richeville studeerde psychologie, Chinese geneeskunde en harmonische Steinermassage, en ontwikkelde haar eigen massagetechniek – knijpen, rollen en trekken – die alles wat vastzit, losmaakt. l Wat? Niet alleen je benen maar ook je bovenlijf wordt onder handen genomen. Toxines worden afgevoerd, de zuurstoftoevoer naar de weefsels bevorderd. Naast lymfedrainage wordt ook de aanmaak van nieuw collageen gestimuleerd. l En? Pijnlijke blokkades worden langzaam maar zeker weggewerkt en na afloop voel ik de energie weer vrij doorstromen. Ik voel me letterlijk en figuurlijk lichter.

Info: Instituut Martine de Richeville, Louizalaan 129A in 1050 Brussel, 02 534 51 11. 130 euro per behandeling van 50 minuten, 1100 euro voor een abonnement van 10 behandelingen. martinedericheville.com

3 GLOBAL SKIN-SCULPTING:

AANGENAAM EN VERKWIKKEND

Geschiedenis: Dermatoloog Nadine Pomarède en haar team ontwikkelden samen met kinesitherapeut Charlotte Buisson een manuele behandeling tegen cellulitis. l Wat? Naargelang de diagnose van de kinesist krijg je een diepe massage en/of lymfedrainage van veertig minuten, gevolgd door tien minuten koude op de benen, door ze te wikkelen in extra grote cold packs. Dit doe je twee keer per week gedurende vijf à zes weken waarna je regelmatig op onderhoud komt. l En? Hier blijven ze ver verwijderd van de no pain, no gain-leuze. De combinatie massage-lymfedrainage is zacht en aangenaam, de koude-therapie werkt bijzonder verkwikkend. Na vijf beurten voelt mijn huid alvast zachter en steviger aan, al is het voor eventueel centimeterverlies wachten op de meting aan het einde van de kuur.

Info: DermoMedicalCenter, Louizalaan 401 in 1000 Brussel, 02 290 18 88. 130 euro per behandeling, 1100 euro voor een abonnement van 10 behandelingen.

dermomedicalcenter.com

Samenstelling Delphine Stefens & illustratie Naomi Kolsteren

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content