Voorgerecht Voor 4

VOOR DE ZALM
...

VOOR DE ZALM 500 g Schotse zalm 10 g venkelzaad 10 g koriander 5 g zwarte peper 5 g witte peper 5 g roze peper 1 gedroogde pompelmoesschil 1 gedroogde sinaasappelschil zout, bruine suiker VOOR DE GUACAMOLE 1 avocado 1 teen look 1/4 Spaans pepertje (naar smaak) 10 ml limoensap zout en peper VOOR DE citruscrème: 80 g verse room 20 ml sap van pompelmoes en sinaasappel KRUIDEN EN BLOEMEN: dille, kervel, bieslook, bronzen venkel viooltjes, goudsbloemen Zalm: plet alle smaakmakers in de vijzel, meng met zout en suiker (50 gram zout voor 50 gram suiker). Leg de zalm op een plaat en bedek met de kruidenmengeling. Dek af met folie. Laat 10 à 12 uur konfijten in de koelkast. Guacamole: plet alle ingrediënten met een vork, breng op smaak, zet opzij. Citruscrème: meng vruchtensap en room. Bewaar koel. Serveer de zalm met de guacamole en de citruscrème.