LUXE IS VOOR VEEL MENSEN TIJD. TIJD VOOR ZICHZELF. EN AANDACHT. DAN KOM JE AL SNEL UIT BIJ WELLNESS. TIPS EN FAVORIETE ADRESSEN OM ALLEEN VAN TE GENIETEN OF OM TE DELEN.

ALLEEN

01 | DE LUXEKAPPER

Persoonlijk heb ik te weinig geduld om uren in de kappersstoel te blijven zitten, maar voor diegenen die genieten van de aandacht en de tijd raden we de Kérastase-rituelen aan (12′: 12 euro, 25′: 25 euro), die uitgebreide hoofdmassages bevatten. Het merk liet een Japanse schoonheidsspecialiste uit New York, die bekendstaat om haar massagetechnieken, een protocol ontwikkelen met aangepaste producten. De massages verdrijven stress en zorgen daarnaast ook voor een betere doorbloeding van de hoofdhuid, waardoor het haar beter en gezonder groeit.

WWW.KERASTASE.COM

02 | MANICURE

In de Verenigde Staten is een wekelijkse manicure het summum van tijd voor jezelf nemen. Hier is het minder ingeburgerd, maar perfect verzorgde en gelakte nagels zijn wat mooie schoenen voor een outfit kunnen doen : de kers op de taart. En het laten doen is zoveel leuker dan zelf aan de slag te gaan, meestal ook met een beter resultaat. In elke stad heb je wel goede adressen, al geven de grootte van de zaak of de hoogte van de prijzen niet noodzakelijk enige garantie.

03 | WELLNESS

IN DE BADKAMER

Alle stoorzenders buiten, de deur dicht, favoriete muziek op en tijd voor een groot onderhoud. In Japan wassen ze zich eerst van kop tot teen aan de kraan en nemen ze vervolgens een heet bad, louter ter ontspanning. Onder de douche dus: haar wassen, lijf scrubben (Korres Mint Tea lichaamsscrub : 17,70 euro) en eventueel snel ontharen. Eenmaal uit de douche trakteer je je haar op een royaal masker (Kérastase Elixir Ultime: 39,30 euro) dat je flink laten intrekken. Gelaat reinigen, een peeling (Clarins Le Doux Exfoliant: 33,50 euro) om dode huidcellen te verwijderen, zodat de huid klaar is om het maximum uit een masker te halen (budget: Avène Masque Apaisant: 17 euro, luxe: Guerlain Orchidée Imperiale: 75 ml, 324,13 euro).

Ondertussen laten we het bad vollopen, gieten er een royale scheut badolie in (Rituals Hanami Heaven : 13,50 euro) of het fantastische Kenzoki badpoeder (36,50 euro). Het liefst geen badschuim, want dat droogt de huid uit en kan irriteren. Wanneer je helemaal ontspannen bent, alles goed uit- en afspoelen en royaal van top tot teen insmeren met een smeuïge crème (budget : Nivea Zijdezachte Luchtige Body Crème : 6,19 euro, luxe : Clarins Lift Fermeté Crème Rich orps : 54 euro).

04 | MASSAGE

Massage is mijn stokpaardje en van alle soorten die ik getest heb, vond ik de Tibetaanse massage (60′: 60 euro) bij La Riposa in Veltem-Beisem de meest ontspannende. Er komen Tibetaanse klankschalen en zuiverend zout aan te pas, maar de diepe ontspanning was opmerkelijk. Je komt buiten in een trance van rust met al je zintuigen op scherp.

LA RIPOSA, WARDSTRAAT 54, VELTEM-BEISEM. WWW.LARIPOSA.BE

05 | EEN BIJZONDERE

PARFUMERIE

Eén keer per jaar ga ik op bedevaart. Naar Wevelgem. Naar de Haute Parfumerie waar eigenaar David Depuydt me altijd dingen weet te vertellen over parfum die ik nog niet wist. De boetiek is een schatkamer met bijzondere uitgaven van grote merken, als Guerlain en Chanel, en een selectie nichemerken.

Een alternatief is de Brusselse nicheparfumerie Senteurs d’Ailleurs. Het personeel is goed opgeleid, niet opdringerig, het gamma is fantastisch. Het is het enige verkooppunt van Jo Malone in de Benelux, maar heeft ook de pareltjes van onder andere Frederic Malle en Maison Francis Kurk- djian in huis. Senteurs d’Ailleurs heeft ook een skincare-afdeling met verzorgingscabines waar je de behandelingen van Eve Lom, Crème de la Mer en Perricone MD kunt boeken.

SENTEURS D’AILLEURS, STEFANIAPLEIN 1A, 1050 BRUSSEL. ONLINESHOP: WWW.SENTEURSDAILLEURS.COM HAUTE PARFUMERIE PLACE VENDÔME, MENENSTRAAT 2, 8560 WEVELGEM

MET JE PARTNER

01 | PRIVÉSAUNA

Echte verwentijd is ongestoord genieten, waar je een paar uur niet onderbroken wordt en helemaal op elkaar bent aangewezen. Als dat dan ook nog in een mooi kader is met alle faciliteiten om te ontspannen, kan het niet fout gaan. De ideale plek is een privésauna, en dit zijn onze favoriete adressen :

Casa Verde is niet goedkoop (3 u : 240 euro), maar ongeëvenaard qua sfeer en technologie. De authentieke elementen van het statige herenhuis werden aangevuld met antieke oosterse elementen en gecombineerd met hightechdomotica. Zo heeft de sauna op de bovenverdieping een scherm als vloer waardoor het lijkt alsof je over hete kolen loopt. Je kunt er een heuse licht- en lasershow instellen, terwijl je door het raam naar een film kijkt. Beide etages hebben douches met een geïntegreerd solarium en de jacuzzi’s zijn ondergebracht in stemmige alkoven. De benedenverdieping heeft dan weer een zwemvijver buiten en een impressionant dompelbad als troef. Je vergeet de tijd en waant je in een andere wereld. Wie wil, kan het bezoek combineren met een overnachting.

Nooz heeft de rust van de natuur als grootste troef, naast een strak design dat eveneens de zintuigen kalmeert. Vanuit je privécocon met sauna heb je een onbelemmerd uitzicht over de prachtige tuin en ook het waterbad in het bos is een aparte ervaring. Nooz staat bekend voor zijn (duo)massages.

NOOZ, NACHTEGALENDREEF 40, 2280 GROBBENDONK. WWW.NOOZ.BE

CASA VERDE, SINT-GILLISLAAN 27, 9200 DENDERMONDE. WWW.CASAVERDE.BE

MET VRIENDINNEN

01 | NAAR DE SAUNA

Waer Waters is een nagelnieuw wellnesscomplex dat met 6000 m2 ongetwijfeld een van de grootste in België is. Ook ongezien is de luxueuze afwerking en voorzieningen op zo’n grote schaal. Alle mogelijke faciliteiten (van binnen- en buitenzwembaden tot alle mogelijke sauna’s) in een strak moderne inrichting met natuursteen. Het complex is opgedeeld in een naaktzone en een ‘geklede’, die exact dezelfde faciliteiten aanbieden. Aanrader is de hoger gelegen panoramische sauna die een prachtig uitzicht biedt. In de spa kun je terecht voor Baborbehandelingen.

WAER WATERS, RODENBERG 21, 1702 GROOT-BIJGAARDEN.

02 |GROEPSWORKSHOP:

MAKE-UP, PARFUM

Lieven Debrauwer ontvangt een beperkt gezelschap (prijs op aanvraag) in zijn stemmige huis waar hij zijn kennis en vooral passie voor parfums met je deelt, hij toont je zijn indrukwekkende verzameling parfums en rondt af met een high tea in stijl.

INFO : WWW.LIEVENDEBRAUWER.COM

De twee dames van Beauty By Kroonen & Brown zijn eveneens een vaste stop wanneer ik aan de Brusselse Zavel moet zijn. Het enthousiasme van Els De Bruyn en Ionna Kroonen, hun mooie selectie nicheparfums en de gezellige salon achterin, waar je op je gemak nieuwigheden kunt ontdekken en even bijkomen met een koffie geeft je soms meer het idee dat je bij vriendinnen op bezoek bent met een interessante en goed gevulde boudoirtafel dan dat je in een winkel bent. Els is een ervaren visagiste en fan van minerale make-up en geeft ook make-upworkshops. Beauty By Kroonen en Brown heeft bovendien een indrukwekkende selectie nicheparfums en organiseert parfumateliers voor kinderen (8-12 jaar, minimaal 5 personen à 45 euro pp) en volwassenen (minimaal 5 personen, 45 euro pp).

BEAUTY BY KROONEN & BROWN, LEBEAUSTRAAT 49, 1000 BRUSSEL. WWW.KROONENANDBROWN.BE

DOOR SOFIE ALBRECHT

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content