Model

Model worden was niet de job waar ik altijd al van droomde. Ik beschouw het als een manier om mezelf te ontplooien en financiële onafhankelijkheid te verwerven. Ik sta nu op eigen benen. Overigens, wat doe je als je achttien bent, geen kinderen hebt en in New York kan gaan wonen ? Dan grijp je toch die kans !

Het kwam op het juiste moment, dat aanbod van het modellenbureau om naar New York te vertrekken. Ik was net begonnen economie te studeren, maar voelde mij daar niet goed. Ik zat met het akelige gevoel dat mijn leven al helemaal uitgestippeld was : studies en daarna een job in de bankwereld. Ik had het echt benauwd.

Er bestaan zoveel vooroordelen over de modewereld. Zoals in elk ander milieu heb je positieve en negatieve kanten. Ik heb er al fantastische mensen ontmoet die niet beantwoorden aan het grote cliché van oppervlakkigheid. Ook drugs zijn geen exclusiviteit voor de modewereld.

Elise Crombez is een van die leukere en belangrijke ontmoetingen. Dankzij haar stel ik me de Belgen nu voor als innemend en down-to-earth. Elise is helemaal niets veranderd sinds ze een internationaal topmodel werd.

Model zijn is allesbehalve glamoureus, heb ik inmiddels ervaren . Eigenlijk is het een vak en een stuk moeilijker dan verwacht. Je komt zeer jong tussen volwassenen terecht. Je moet leren leven met voortdurende afwijzingen en je krijgt ook te maken met mensen die het niet per se goed met je voor hebben. Ik heb op korte tijd zeer veel geleerd over mezelf en over het leven.

De kleuren van Givenchy te mogen verdedigen is voor mij een eer. Het huis heeft een echte geschiedenis die zoveel meer is dan een marketingverhaal. Met een muze als Audrey Hepburn heeft Hubert de Givenchy zijn modehuis een internationale en tijdloze uitstraling gegeven.

Dat ik mij op elke plek in de wereld goed kan voelen, heeft zeker met mijn opvoeding te maken. Ik ben geboren in Washington DC, opgegroeid in India en heb ook in Latijns-Amerika en Noord-Afrika gewoond. Het was een absoluut voorrecht om te reizen en telkens weer het beste uit een cultuur te kunnen halen. Mijn ouders hebben me van jongs af aan een openheid naar verschillende culturen bijgebracht.

In New York vind ik de diversiteit van mijn kindertijd terug. New York is een ontypische Amerikaanse stad, een smeltkroes van zoveel culturen. Fantastisch en boeiend. Voor mij geldt : ” Home is where your heart is.”En dat is New York. Ik heb hier een andere familienaam aangenomen en ik leid in deze stad een vrij anoniem leven.

Met journalisten praat ik niet graag over mijn vader. Hij maakt de keuzes die hij moet maken en ik steun hem voluit. Die informatie volstaat.

Ik ben geen mondain fuifnummer. Dat wordt inderdaad geschreven, maar in dat beeld herken ik me totaal niet. Die hippe tent in Parijs waar ik hele nachten zou slijten ? Ik ben er ooit één keer binnengeweest.

Als ik ergens een affiche of advertentie ziewaarin ik figureer, dan is dat voor mij gewoon een beeld. Dat ben ik niet. Ik kan er echt naar kijken alsof het iemand anders betreft.

Niet roken, geen alcohol, liters wortelsap, veel salades en sushi. Dat zijn zowat mijn beautyroutines. En veel sport. Skateboard, fitness en bokstrainingen.

Ik heb geen verre of onbereikbare helden. Ik leer graag van mensen in mijn omgeving. Op dat gebied heb ik geluk, want ik ben omgeven door zoveel creativiteit.

Marie de Villepin (20) is de dochter van de Franse eerste minister Dominique de Villepin. Ze woont in New York waar ze als model onder de naam Marie Steiss furore maakt. Ze is het gezicht voor het parfum ‘Ange ou Démon’ van Givenchy.

Door Trui Moerkerke / Foto Reporters

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content