MAKE-UP KLAS

© Fotograaf : Gaëtan Caputo

Zin in goud, zilver of vuurrood ? Laat u inspireren door de mooiste feestlooks en volg onze professionele tips om te schitteren zonder te verblinden.

Bouzouk, make-upartist voor Lancôme :

“Een frisse teint, dat is het voornaamste. We beginnen dus met het wegwerken van vermoeidheidstekens. Een product als Dreamtone bevat ‘magische’ pigmenten die de pigmenten bestrijden die verantwoordelijk zijn voor een vale teint. Het kan ook nuttig zijn om concealer te gebruiken langs de neus, de mond en buitenhoeken van de ogen, om die vaak ietwat donkere plekjes lichter te maken. Gebruik achteraf de icing-techniek en breng een heel dun laagje fond de teint aan op de huid. Gebruik op de jukbeenderen en slapen het illuminerende blushpoeder Rose Etincelle dat licht geïriseerd is en mooi met licht speelt zonder vulgair te zijn.”

“Begin voor de ogen met een fijne lijn met de marineblauwe kohlpen te tekenen langs de bovenste wimpers voor meer diepte. Breng dan de oogschaduw aan met de vinger op het bewegend ooglid naar de wenkbrauwen toe. Plak de fluwelen eyeliner patches die heel gebruiksvriendelijk zijn en zelfs meer dan eens gebruikt kunnen worden aangezien er geen lijm aan te pas komt. Kies voor een beetje mascara of voor valse wimpers als je voor een wow-effect wilt gaan.”

“Voor de lippen heb ik een super gepigmenteerde roze lippenstift gekozen die je tanden extra accentueert en die zowel voor blondines als voor brunettes past. Wees niet bang om als top coat een nagellak te gebruiken die aan sneeuwvlokken doet denken. En denk er ook aan uw handen te schminken !”

Sigrid Volders, make-upartist voor Chanel :

“Het geheim van een mooie make-up is waarschijnlijk wat je niet meteen met het blote oog ziet : de teint ! Dat vraagt trouwens ook het meeste werk. Begin met de huid goed te hydrateren door een serum aan te brengen op het hele gezicht. Breng dan op de lichtpunten wat Sheer Illuminating Base Le Blanc van Chanel aan en daarna de foundation Mat Lumière over het hele gezicht. Op de kringen en de neusvleugels gebruik je het best een corrector. Zorg vervolgens voor een zachte toets met de roze blush Joues Contraste Accent uit de kerstcollectie. Werk dan met verschillende poeders voor een stralende teint : kies eerst de Poudre Universelle Compacte nr 20 op het voorhoofd en langs de neus, gebruik de Healthy Glow poeder Les Beiges op het voorhoofd, de jukbeenderen en onder de kin en werk af met de Poudre Universelle Libre Moonlight in lichte stroken om het licht vast te houden op de jukbeenderen, de neusbrug, de kin, het decolleté en de armen.”

“Voor de ogen breng je eerst op het volledige ooglid de lichtste kleur van de Ombres Matelassées van de kerstcollectie aan. Doe er een glinsterende schaduw bovenop. Kies de bronzen tint voor het bewegend ooglid tot aan de arcadeboog en onder aan de onderste wimpers om je ogen een mooie vorm te geven. Teken met een kwastje in de bronzen platina oogschaduw Illusion d’Ombre Initiation een fijne lijn – net als met een eyeliner – tegen de rand van de bovenste wimpers, die je enkel vorm geeft met de wimpertang Recourbe Cils van Chanel. Werk af met knalrode lippen en nagels.”

Florence Samain, make-upartist voor Dior:

“Goud heeft altijd al gefascineerd en omdat het zo zeldzaam is, wekt goud ook verlangen op. Voor een geslaagde 24-karaats make-up, begin je met je teint en de (gouden) regel is : less is more ! Werk met heel lichte stroken, het liefst met de vingers. Je huid is alleen maar mooi als je haar laat ademen. Eens je teint egaal is, kun je met licht en schaduw spelen rond de jukbeenderen. Breng uw favoriete Dior-blush aan net onder aan de jukbeenderen om ze te shapen en onderstreep hun natuurlijke ronding met een vleugje fijn goud met de Poudre compacte Diorific.”

“Probeer eens smokey eyes, maar weet dat echt zwart vaak te hard is. Ga voor de niet al te donkere tinten en warme kleuren met genuanceerde schakeringen van het palet 5 Couleurs – Golden Flower. Zeker alles goed blenden en vooral niet vergeten de wimpers te krullen. Dat is het geheim van een perfecte oogmake-up. Kleine tip voor de wenkbrauwen : gebruik de mascara Diorshow New Look in een bruine tint om ze wat meer body te geven.”

“Durf een sterke lippenstift zoals de Diorific Minuit. Verfraai met een toets goud van de oogschaduw Diorshow Fusion Mono Comète voor volle lippen en verwen jezelf met een juweelnagel, bewerkt met goud en glaspareltjes die contrasteren met de meer sobere nagellak op de andere vingers.”

Coördinatie : Isabelle Willot

Fotograaf : Gaëtan Caputo

Styliste : Federica Sarra ? Haar : Adrien Coelho voor L’Oréal Professionnel Model : Hélène Desmettre bij IMM

DOOR ISABELLE WILLOT & BEWERKING DELPHINE STEFENS

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content