MADS MIKKELSEN – acteur

© PETER LINDBERGH VOOR MARC O'POLO

Mads Mikkelsen is het gezicht van de lentecampagne van Marc O’Polo met foto’s van Peter Lindbergh. We konden de Deense acteur even spreken tijdens de shoot.

Hoe makkelijk is het om naturel te zijn of te handelen ?

Mads Mikkelsen: Een film maken is nooit ‘natuurlijk’, er zijn camera’s, make-up, een opzet. De voorbereiding duurt vaak uren. Dat deel is artificieel, het moment zelf moet naturel zijn, dat is de truc : uit het artificiële komen en het echt maken op dat moment. Ik ben een professionele leugenaar, daarvoor word ik betaald. Bij een modeshoot proberen we zo naturel mogelijk te zijn, in de kleren van het label. Dat is een andere situatie. Er werd niets geforceerd, het is wachten op wat er gebeurt en als het niet werkt, iets nieuws bedenken. Ik probeer in elke situatie zo echt mogelijk te zijn. Sommige emoties zijn makkelijker te faken dan andere, en sommige situaties lenen zich er beter toe dan andere. Het gaat erom een situatie te creëren waarin je steeds minder moet acteren, dan moeten we zelfs niet doen alsof.

Je neemt momenteel een break ?

Ik heb de voorbije vier jaar non-stop gewerkt, nu ga ik met mijn familie op vakantie naar een van mijn favoriete plekken : Mallorca. Vreemd genoeg relax ik door veel aan sport te doen : fietsen, tennissen… En als ik dat niet doe, dan kijk ik naar sport op tv : de Tour de France, atletiek, voetbal, ik kijk naar alles.

Wat is jouw kledingstijl ?

Normaal draag ik iets los en sportiefs, klaar voor om het even welk spel. Maar ik durf me ook meer traditioneel te kleden. Een pak is niet zomaar een pak, het toont een zeker respect voor diegene die je uitnodigt. Je met respect kleden wordt onderschat. Seriemoordenaar Hannibal spelen was echt een openbaring, ik denk dat het de eerste keer was dat mijn garderobe duurder was dan die van de vrouwelijke actrices. Ik had drie of vier persoonlijke kleermakers die non-stop aan de pakken werkten. Ik ben geen haute-coutureman, maar ik heb het toch leren appreciëren. Ik mocht zelfs mijn favoriete pak mee naar huis nemen.

Je bent vorig jaar 50 geworden, is je Ford Mustang uit 1967 een midlife-aankoop ?

Ik zeg altijd dat het getal niet uitmaakt en dat geloof ik ook. Mensen beginnen erover dat je vijftig bent, dat moet je accepteren. Toen ik voor het eerst met die auto reed, had ik meer dan een halfuur een glimlach op mijn gezicht. Het was ongelooflijk, ik was echt verkocht. Ik had hem pas drie weken toen ik op vakantie vertrok en heb er in die elf dagen tien keer over gedroomd. Ik mis hem zo hard dat ik naar huis wil.

KH

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content