Maddalena Annunziata

De ontwerpster wil met haar duurzame kasjmiertruien tonen hoe het ook anders kan in een weinig transparante sector.

Waarom is die verandering nodig volgens jou?

“Er is geen evenwicht meer in wat we consumeren. Voor eenzelfde katoenen T-shirt betaal je in de ene winkel slechts twee euro, terwijl je er elders meer dan tweehonderd euro voor moet neertellen. Op die manier weet een consument niet meer waarvoor hij betaalt. Ik wil dat mijn klanten een product kopen voor de kwaliteit van het materiaal en de eerlijke productie erachter.”

Wat maakt kasjmier daarbij het ideale garen?

“Mijn hele leven draag ik al kasjmier, naar mijn mening het meest kwalitatieve garen dat er is. Ik merk echter een verschil tussen de kwaliteit van nu en tien jaar geleden. Daarom ben ik op zoek gegaan naar garen dat een leven lang meegaat. Mijn wol voor de prototypes kocht ik in Italië bij de prestigieuze producent Cariaggi. Mocht nu blijken dat dit kasjmier niet voldoet aan mijn eisen, dan zoek ik verder. Al moet ik voor het beste materiaal uiteindelijk zelf tot bij de geiten in Mongolië gaan.”

De opstart deed je via crowdfunding. Kunnen mensen nog steeds bestellen?

“Vanaf februari gaat de webshop open. Later wil ik ook in verschillende winkels mijn truien aanbieden. Maar wie niet kan wachten, kan in januari zeker nog een persoonlijke bestelling plaatsen.”

Truien vanaf 216 euro, maddalena annunziata.com

Maddalena Annunziata

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content