SOFIE ALBRECHT/FOTO’S LIES WILLAERT

Wat

Alessandro is een Duits manicuremerk dat succes kende met kunstnagels van zuurvrije gel. In België zou amper drie procent van de vrouwen daarvoor kiezen, maar bestaat er wel voldoende interesse voor verzorgingsproducten, aangezien acht op de tien problemen hebben met hun nagels. Dus ontwikkelde het merk het nail control system, een verzorgingssysteem afgestemd op de specifieke behoeftes van de nagel. Twee jaar geleden lanceerde Alessandro Hands!Up, producten voor gevoelige of zeer droge, zwaar belaste handen. De wellnessmanicure combineert beide verzorgingen.

Onze bevindingen

Alessandro wordt verdeeld in verschillende nagelstudio’s en schoonheidsinstituten, wij kozen voor saunacenter Hezemeer in Laakdal, niet zo ver van Geel. Wanneer we de ruime parking oprijden, valt de rust en vooral de groene omgeving op. Je waant je te midden van de bossen. Het saunacenter verraadt weinig aan deze zijde en geeft zelfs een gesloten indruk, om de privacy zoveel mogelijk te respecteren. Als we binnen zijn, merken we dat de hele achterkant uit massieve ramen bestaat: zowel het restaurant als de binnenzwembaden en sauna’s geven uit op de tuin. Buiten bevinden zich een verwarmd zwembad, een terras en achterin een Finse blokhutsauna. Wie liever binnen blijft, installeert zich gegarandeerd rond de open haard in de relaxruimte, waar een kast met tijdschriften lonkt. Weekend Knack ligt er bij, het eerste punt is alvast binnen.

Maar we kwamen voor de manicure, dus moeten we in het beautygedeelte zijn, waar de cabines geen uitzicht hebben. Schoonheidsspecialiste Julie ontsmet mijn en haar handen en neemt ze onder de loep. Elke manicure begint met een nagelanalyse. “Alessandro onderscheidt drie types”, legt Julie uit: “Zwakke nagels, droge nagels die snel breken en sterke, zelfs verhoornde nagels. Ik blijk tot type twee te behoren: teksten rammen op je toetsenbord en een huis verbouwen blijken niet ideaal te zijn. Als ze mijn nagels ontvet met acetonvrije dissolvant en bijvijlt, legt ze uit waar die witte vlekjes vandaan komen: “De meeste mensen denken dat het wijst op een tekort aan calcium, maar dat is niet altijd zo. Meestal is het een kwetsuur, opgelopen door schokjes waardoor er wat lucht onder de nagel kruipt.” Ze smeert de nagelriemen in met een cuticle remover: een product dat de velletjes zacht maakt, zodat die na het reinigend voedend badje vlot loskomen. Julie wrijft een peeling in – een crème met korreltjes die kleine oneffenheden glad maakt- en begint te buffen. Te wat? Buffen doe je met aangepaste, zachte vijlen, op het nagelbed zelf. Drie soorten passeren de revue: een ruwer exemplaar dat de laatste ribbeltjes wegwerkt, gevolgd door een zachtere versie die de bloeddoorstroming stimuleert, zodat mijn nagels mooi rozig kleuren en de voedende producten goed worden opgenomen. Mijn favoriet is de sealer buffer die een mooie glans tovert die een hele week zal blijven. Julie gebruikt tenslotte nog een microkristallen vijl, om de nagelplaat te verzegelen, zodat er niet meer gesplitst of gebrokkeld wordt.

Nagels zijn klaar, nu worden de handen verwend met het Hands!Up-gamma. Julie verstuift wat cleansing tonic- niet echt meer nodig na al dat wrijven en boenen. Nu komt mijn favoriete gedeelte: massage! Eerst met een peelinggel met verfrissende munt en dan met de velvet skin-olie die me, u raadt het al, fluwelen handen bezorgt. En nog vindt Julie het niet genoeg: er gaat een herstellend serum op, onder het regenererend masker dat ze fixeert door elke hand drie keer onder te dompelen in een paraffinebad.

Als de paraffine eraf gaat, krijg ik nog een beschermende basislak. De rest van de dag kan ik het niet laten om regelmatig over mijn handen te wrijven en mijn nagels te bewonderen. Als ik die avond wat met elektriciteitsdraden pruts, lijken ze te protesteren en schiet de lak erbij in. De nagels zelf geven geen kik, en overleven zelfs een weekendje deuren opschuren. Een verbouwing lijkt me de ultieme test, Alessandro heeft die goed doorstaan.

Hoeveel?

Deze luxe handverzorging neemt ongeveer 75 minuten in beslag en kost 40,90 euro in Hezemeer. Voor de schoonheidsbehandelingen en de arrangementen is reserveren noodzakelijk. Voor gebruik van sauna’s en zwembad betaal je 18,50 euro, 12 euro voor kinderen tot twaalf jaar.

Waar

Info Alessandro-instituten: 09 361 13 32. Een beperkte selectie producten wordt ook verkocht in Ici Paris XL en de Equiform-keten.

Sauna Hezemeer, Hezemeer 14, 2430 Laakdal.

Info: 014 86 79 52, www.hezemeer.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content