Lichaamsmake-up is de nieuwe uitdaging in cosmetica. Durft u het aan?

In India, Noord-Afrika en het Midden-Oosten versieren vrouwen al eeuwen hun handen met hennaversieringen. Ze doen dat vooral bij speciale gelegenheden, een trouwfeest of een geboorte. John Galliano maakte van deze traditie de nieuwste cosmeticatrend. In oktober 96 stuurde hij de modellen – hij werkte toen nog voor Givenchy – het podium op met een beschilderde kin, borst en handen. Make-up artist Stéphane Marais had daarbij gekozen voor Marokkaans geïnspireerde tekeningen. Enkele internationale jetsetters pikten de trend meteen op. Demi Moore bijvoorbeeld en Mayte (mevrouw Prince). Het Ziba Beauty Center en The Gates of Marrakech, respectievelijk in Zuid-Californië en New York, bieden de henna-service en zijn weken op voorhand volgeboekt. De tijdelijke tatouages, ze blijven 10 dagen tot 3 weken, hebben meestal motieven van oude juwelen of kantachtige arabesken. Maar het kan ook minimalistischer en moderner: visagist Rudi Cremers schilderde vorig jaar in strakke lijnen handschoenen op de handen van de modellen van Ann Demeulemeester.

Voor de doe-het-zelvers heeft het hippe Californische Urban Decay (te koop bij Space NK Apothecary, Covent Garden, Londen WC2) een bodypaintkit. Met een hele reeks motieven (die op het lichaam gewreven worden en daarna ingekleurd kunnen worden).

Als de stap van gezichtsmake-up naar hennahanden en tijdelijke tatouages u te bruusk lijkt, dan is een glanzende emulsie of een oplichtend poeder op armen en decolleté de perfecte overgang naar lichaamsmake-up. “Er is toch niets zo vrouwelijk en aantrekkelijk als een beetje glanzend poeder op de schouders”, vertelde Stéphane Marais aan het magazine W. De commerciële cosmeticacollecties brengen steeds meer producten die zowel voor het gezicht als het lichaam gebruikt kunnen worden. Vorig seizoen had Yves Saint Laurent een gouden lijn. Met Or Eclat, een goudkleurige emulsie, als multifunctioneel sterproduct: het kon dienen voor de ogen, wenkbrauwen, het haar en schouders en armen. Lancôme heeft in haar zomercollectie een Poudre Blanc Neige, een poeder dat niet alleen het gezicht maar ook de hals en het decolleté een heldere uitstraling geeft. De glanzende stickfoundation ( Minute Makeup, Oyster Shell) van Estée Lauder geeft het decolleté een lichte parelmoerglans. En Chanel brengt met Cyber Lumières zowel een geïriseerde gouden als zilveren crèmetextuur in één doosje samen.

Trui Moerkerke

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content