Voor de avocadopuree:
...

Voor de avocadopuree: 1 geschilde avocado 30 à 40 cl koud water 1 cl vers limoensap Voor de jalapeñosiroop: 5 jalapeñopepers 50 cl water 500 g fijne witte suiker Verder: 6 blaadjes platte peterselie 2 fijne plakjes jalapeño 2 druppels yuzusap 2 cl Kyrö Dark Gin 1,5 cl Nuestra Soledad Mezcal 1,5 cl azijn van appelcider 1,5 tl Bitter Truth Aromatic 1 tl Pears for Tears-saus van Swet of 1 tl Salsa Picante Verde met habanero-peper (Mexicaanse saus, bv. van het merk El Yucateco) 1. Mix de avocado en het water in de blender tot een gladde massa. Voeg limoensap toe. 2. Halveer de jalapeñopepers, verwijder de kroontjes en warm de pepers in het water in een kleine pan op een heet vuur. Voeg, voor het water het kookpunt bereikt, de suiker toe en draai het vuur lager. Roer goed om en neem van het vuur als de suiker volledig is opgelost. Zet afgedekt weg gedurende 3 à 4 uur. Zeef en giet in een recipiënt. Bewaar koud. 3. Zet het glas (bij voorkeur op voet, zoals een martiniglas) in de diepvriezer. 4. Vul het grote deel van de shaker met ijsblokjes. Doe in het kleine deel de peterselie, de jalapeñoplakjes, 1 el avocadopuree en het yuzusap. Druk lichtjes aan. Vul verder aan met 1,5 cl jalapeñosiroop en de overige ingrediënten. Shake 10 seconden. Neem het glas uit de diepvries. Filter de cocktail met behulp van een zeef en een strainer (cocktailzeef).