3 dames (1)

Een paar weken geleden las ik zoals gewoonlijk de column van Tessa Vermeiren en meteen viel me de zeer negatieve ondertoon op. Weekend Knack op deze manier beginnen te lezen vind ik niet bepaald hoopgevend en inspirerend, je zou er depressief van worden. Mevrouw Vermeiren, verander alstublieft van bril, u kijkt duidelijk te zwart. Probeer eens een opwekkende column te schrijven.

Bart Lampaert, via e-mail

3 dames (2)

Ik ben blij dat Tessa Vermeiren terugkeert met haar column. Mira Kirshenbaum zegt dat een man met een minimum aan hersenen niet anders dan geboeid kan zijn door een intelligente vrouw. Des te meer als zij iets te zeggen heeft en dat doet met zwier en stijl.

J. Verburg, Genk

3 dames (3)

Het doet me genoegen om Tessa Vermeiren weer ten tonele te zien verschijnen. Ik wil haar een pluim op de hoed steken naar aanleiding van ‘Op de rand…’ in Weekend Knack nr. 6. Haar relativerende visie op de opgeklopte heisa rond de man-vrouwcontroverse in onze samenleving getuigt van maturiteit en wijsheid, eigenschappen waarvan de ‘omhooggevallen’ homo sapiens veel te weinig blijk geeft.

André Brossé, Vosselaar

Verzorging is een recht (1)

De column van Tessa Vermeiren in Weekend Knack nr. 13, ‘Verzorging is een recht’, heb ik met veel aandacht gelezen. Reeds jaren ben ik ten zeerste begaan met het lot van kankerpatiëntjes. Ook deze kinderen hebben recht op de beste verzorging, op terugbetaling van de nodige zorg en de beste geneesmiddelen. In naam van de vele kinderen wil ik u bedanken.

Ivan Hermans, Hoeilaart

Verzorging is een recht (2)

Bedankt voor uw column. Eindelijk iemand die schrijft en verwoordt wat ik dacht bij het zien en horen van het programma Kom op tegen Kanker. Eindelijk iemand die deze betutteling en liefdadigheid aan de kaak stelt. Ik begon te twijfelen aan de kritische zin van onze vrouwelijke reporters.

Cl. Janssens, Weerde

Verzorging is een recht (3)

Terecht vindt u het schrijnend dat goedbedoelde liefdadigheidsacties zoals Kom op tegen Kanker evidente zorgprogramma’s zoals psychologische begeleiding voor vrouwen met borstkanker in een universitair ziekenhuis moeten helpen betalen. Het is inderdaad eigenaardig dat een minister van Welzijn dan plots wel 20 miljoen op tafel legt. Ook ik vind het mensonwaardig dat mensen met een handicap plots afhankelijk zijn van de goodwill van serviceclubs en organisaties zoals Broederlijk Delen. Solidariteit tussen mensen is natuurlijk zeer mooi, maar de kans om mekaar te steunen heeft men in het leven meer dan genoeg. Fundamentele zorg is een recht dat inderdaad door de regering verzekerd moet worden.

Greta Desprets, Alsemberg

Verzorging is een recht (4)

Mijn moeder is in Aalst op 82-jarige leeftijd aan borstkanker overleden in mijn armen. Ik moest slikken tijdens het lezen van uw column. Hoewel ik het voorzien van opvangnetten en verplichte zorgverlening door de overheid soms anders zie, geeft mijn hart u groot gelijk. Er moet meer gedaan worden: keurige, verhelderende voorlichting en preventieve hulp en detectie. Bovendien is er een schrijnend gebrek aan goede research die specifiek gericht is op vrouwen. Te veel onderzoek wordt van mannenstudies geëxtrapoleerd op vrouwen. Met slechte resultaten tot gevolg.

Willem O. de Decker, Charlotte / Noord-Carolina (USA), via e-mail

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content