Feestenbouwer Christophe Hendrickx opende in een oude kruidenierswinkel het "andere" Turnhoutse restaurant :
...

Feestenbouwer Christophe Hendrickx opende in een oude kruidenierswinkel het "andere" Turnhoutse restaurant : "Tikken Haan". Anders zijn, daar hoef je in het brave Turnhout niet zo heel veel voor te doen. De ietwat eigenzinnige tafelhouder Christophe Hendrickx heeft duidelijk een hekel aan het gewone doen van de Turnhoutenaren en koos bewust voor iets anders. Als aannemer van feesten toont hij een voorkeur voor niet-alledaagse evenementen. Vandaar dat hij zich pijnlijk beledigd voelt wanneer iemand hem "traiteur" durft te noemen. In de lijn van zijn alternatieve tafelhouderij opende hij op een ongewone plek in een volkse buurt een voor Turnhoutse begrippen ongewoon restaurant. Tikken Haan is de naam. Het is een klein en keurig eethuisje, waar alles op zijn plaats staat. Want Christophe houdt, ondanks zijn anders doen, alles keurig in het gareel. De voormalige winkeletalage staat vol oude broodroosters, toog en snijtafel zijn gemaakt van oud winkelmeubilair en op de katoenen tafelkleedjes doen gordijnringen dienst als servetringen. En dat is niet alles : de klassieke vol-au-vent kreeg een nieuw kleedje en wordt, met het gekweel van the Andrew Sisters en het gekreun van de koffiemachine op de achtergrond, onder een deksel van bladerdeeg aan tafel gebracht. Turnhoutse burgers vinden het allemaal erg spannend. Christophe, die zo nu en dan in de eetzaal verschijnt, charmeert door zijn onhandig optreden en weigert frieten te geven bij het rundertussenribstuk. Frietliefhebbers moeten maar naar de Grote Markt. Wij zaten bij het raam en werden bediend door een voorzichtige jongeman. Eerst was er "frisse salade met spek en appel", met te veel spek en te weinig appel om echt fris te zijn (310 frank). Aan de andere kant van de tafel verscheen toastbrood met Kastelse champignons in braadboter (290 frank). Als hoofdgerecht was er het sappig, licht gerookt en vervolgens gestoofd vlees van speenvarken met mosterdzaadjes, veel groenten en een berg aardappelgratin (520 frank). Er verscheen ook rosé gebraden eendefilet in honingsaus (580 frank). Alles, tot aan de chocoladetaart met mokkaroom (210 frank) toe, smakelijk, verzorgd en royaal geserveerd. Tikken Haan : Kwakkelstraat 81, 2300 Turnhout. Tel. (014) 41.50.61. Open van 18 tot 23 u. op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag. Volledige maaltijd voor 1000 frank. PIETER VAN DOVERENFOTO : JAN CAUDRONChristophe Hendrickx (l.) zorgt met "Tikken Haan" voor een "spannend" alternatief in Turnhout.