Pablo Catry houdt van Aziatisch, Frans en Italiaans eten en van fusionbereidingen, die invloeden uit de drie keukens op een smakelijke manier bijeenbrengen.

Pablo Catry richtte, samen met een vennoot, een bedrijfje op dat op ambachtelijke manier fonds trekt. Deze geurige bouillons worden gebruikt bij de aanmaak van verse soepen en worden verkocht aan de horeca en aan supermarkten. Pablo’s vrije tijd gaat naar sport en kokkerellen. Zeven jaar terug ontdekte hij via een televisieprogramma de wok. De dag na de uitzending is hij op zoek gegaan naar zo’n parabolische pan. In een Chinese winkel in Antwerpen vond hij wat hij zocht. Nu nog de recepten. Pablo ging op zoek naar goede wokgerechten. In het begin waren dat uitsluitend Chinese bereidingen. Later is Pablo de wok ook gaan gebruiken voor westerse gerechten.

Wanneer hij kookt voor vrienden, vraagt Pablo meestal om de keuken van zijn moeder te mogen gebruiken. In haar huis is het een traditie dat men samenkomt voor lekkere etentjes. Meestal staan de familieleden om de beurt aan het fornuis. Wanneer Pablo kokkerelt, laat hij zich inspireren door bestaande recepten. Hij gebruikt slechts de basis van het recept, de rest is een spontane interpretatie. Wanneer je de basis van een recept begrijpt, kan je ontelbare eigen variaties op het recept maken.

In de boekenkast van Pablo Catry staan heel wat kookboeken. Zijn favoriet is Asian Fusion van de kok Wini Brugger. Pablo ontdekte het boek in een tv-programma met Ken Hom. Er staan mooie en originele fusion-gerechten in. Pablo heeft een brede smaak en houdt bijna van alles, ook van oesters en orgaanvlees, als de producten maar vers zijn en goed schoongemaakt. Zijn voorkeur gaat naar bereidingen uit de Aziatische keuken, maar hij kan ook genieten van de Franse of Italiaanse keuken. Soms geeft de gelegenheidskok een Aziatische toets aan bestaande Franse of Italiaanse gerechten. Zijn persoonlijke voorkeur gaat naar eenvoudige gerechten, zoals pizza, haché Parmentier van gehakt met aardappelen, een stuk vis met een lekkere saus of kort gebakken tonijn.

Wanneer Pablo op restaurant gaat, kiest hij voor de verrassing. Ook de grote verfijning trekt hem aan : hij zou maar wat graag een keer in Oud Sluis in het Nederlandse Sluis gaan eten. Zijn ultieme droom is om een week mee te draaien in de keuken van een goed Chinees restaurant.

Pablo selecteerde drie makkelijke gerechten uit zijn repertoire. Het zijn bereidingen die hij zelf verfijnde. Als wijn koos hij een witte Chenin Blanc, Vintners Reserve 2003, Bovlei Winery uit Wellington in Zuid-Afrika. De fles kocht hij voor zo’n 5 euro bij Carrefour.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content