De voeten onder een zorgvuldig gedekte tafel schuiven, een menukaart bestuderen en uitkiezen waar je zin in hebt, een goed glas natuurwijn erbij, op je wenken bediend worden... Wat mis ik het restaurantbezoek! Het is de ideale ontsp...

De voeten onder een zorgvuldig gedekte tafel schuiven, een menukaart bestuderen en uitkiezen waar je zin in hebt, een goed glas natuurwijn erbij, op je wenken bediend worden... Wat mis ik het restaurantbezoek! Het is de ideale ontspanning na een drukke werkdag, het moment om bij te praten, even stil te staan bij wat er is gebeurd, plannen te maken voor de toekomst. Hopelijk kan het binnenkort weer. In afwachting sta ik vooral zelf achter het fornuis. Zo nu en dan een take-awaymaaltijd is prettig, maar de berg verpakkingsafval nadien is dat absoluut niet. Elke dag moeten koken dwingt tot creativiteit, want ik heb een hekel aan vaste weekmenu's. Ook zonder restaurants kijk ik elke avond uit naar een lekkere maaltijd. In plaats van 's avonds te netflixen of een roman te lezen, blader ik al eens door een kookboek op zoek naar eenvoudige, snelle en gezonde recepten. Ik selecteer daarbij vooral op lokale, seizoensgebonden ingrediënten. Dat zorgt voor variatie op het juiste ritme en voor smaakvolle producten, en het is ook nog eens goed voor het milieu. Een van de komende dagen zet ik asperges à la flamande op het menu: simpel, lekker en van bij ons.