Wat is beaujolais nouveau?

Elk jaar, op de derde donderdag van november, wordt de beaujolais nouveau gelanceerd: piepjonge wijn van druiven die pas in september werden geoogst. Dit commerciële idee bestaat al sinds 1951 en was lange tij...

Elk jaar, op de derde donderdag van november, wordt de beaujolais nouveau gelanceerd: piepjonge wijn van druiven die pas in september werden geoogst. Dit commerciële idee bestaat al sinds 1951 en was lange tijd een groot succes. Maar het creëerde ook het imago van de Beaujolais als een streek van simpele doordrinkwijntjes. Beaujolais is de wijn bij uitstek voor charcuterie en harde kazen. Maar hij wordt ook nog altijd gretig gedronken bij de traditionele regionale keuken, vaak op basis van vlees, in de bouchons (informele bistro's) van Lyon. Beaujolais is een van de Franse wijnstreken waar de wijnbouwers het meest naar de meer natuurlijke methodes streven om wijn te maken. France Gonzalvez, pas 26 en aanhangster van de natuurlijke wijnbouw, maakt schitterende beaujolaiswijnen: zuiver, fris, sappig, een plezier om te drinken.