GERMAINE THYS / FOTO’S LIES WILLAERT

Wat

Petit Rouge is een vakantiecentrum van de socialistische mutualiteit De Voorzorg in Blankenberge, waar zowel leden als niet-leden aan meer dan democratische prijzen kunnen kuren. Het complex ligt aan de zeedijk en het kuren gebeurt op twee etages. De bedoeling is dat mensen die weinig ervaring hebben met kuren of het budget niet hebben om naar exclusieve inrichtingen te gaan, ook kunnen genieten van de helende krachten van het water. “Iedereen is welkom,” zegt adjunct-directeur Gène Vanlingen, “maar als je toevallig lid bent van De Voorzorg betaal je tien procent minder op de standaardprijzen. Ook niet-hotelgasten kunnen terecht voor diverse soorten massages, pakkingen en schoonheidsbehandelingen. De gasten van Petit Rouge betalen minder voor de behandelingen en gebruiken gratis het zwembad en het grote ‘Romeinse’ bubbelbad.” Het aanbod gaat van totale lichaamsmassage, sportmassage, massage met etherische oliën, aquagym, elektrotherapie, over warmtetherapie en medicinale baden tot de speciale warmedruppelmassage uit drie grote sproeikoppen, naar verluidt één van de weinige in het land. De behandelingen worden gegeven door kinesisten en schoonheidsspecialistes.

Onze bevindingen

Een hele dag leveren deze fotografe en verslaggeefster zich over aan de kracht van het water en de bekwame handen van Sofie en Jean Marie. Om de door het computerwerk verkrampte monnikskapspier te ontspannen krijgt mijn hele rug van Sofie een warme fangopakking. Als de fango opgesteven is en verwijderd, blijkt mijn rug warm. Doorstoofd. Als marmeren tegels in het zuiden waarop de zon een hele dag geschenen heeft. Vervolgens hijs ik me in een super-de-luxe hydromassagebad van Aquamass met etherische lavendelolie. Heerlijk ontspannend, vooral als krachtige waterstralen mijn torso bij wijze van spreken optillen. Na even uitpuffen en een lichte lunch doen we een saunasessie. Lies geniet liever in de grote marmeren Romeinse stoombadzaal, ze vindt sauna te droog en te heet. Uit het door matglazen muren van het saunagedeelte gescheiden zwembad duiken enthousiaste kreten op. Een basketbalploeg die zich even ontspant? Neen hoor, het gejoel komt van een groepje bejaarden die aan aquagym doen. Met volle overtuiging, afgaande op het aantal decibels dat ze produceren. En dan is het tijd voor de druppelmassage. Kinesist Jean Marie, gewapend met een paar handen waar je niet naast kunt kijken, doet het in twee keer. Liggend op mijn buik krijg ik uit drie enorme sproeikoppen waterdruppels van 39°C over me heen. Tegelijk masseert Jean Marie, met de vlakke, volle hand. Enige ervaring is vereist om de handen niet te laten afschampen door het glibberig makende, steeds druppelende water. Jean Marie werkt met krachtige, vlakke streken, volgens een bepaald patroon. De eerste sessie wordt gevolgd door effleurage: het zachtjes met de handen over de huid strijken. Daarna worden de druppels heter en het sproeien krachtiger. De totale behandeling duurt ongeveer 25 minuten. Als het allemaal voorbij is, voel ik me geweldig fit, hongerig en vol dadendrang.

Prijs

Zoals gemeld, bederft voor een keer de prijs de pret niet. Een fangopakking compleet kost 10 euro, aquagym in groep (maximum 8 personen) kost 6 euro per persoon, het hydromassagebad met etherische lavendelolie kost 6 euro, de druppelmassage 17 euro. Een totale lichaamsmassage van 45 minuten kost 30 euro, voor een voetmassage van 10 minuten betaal je 5 euro. Uit het aanbod aan schoonheidsverzorgingen noteren we pedicure met voetmassage van 45 minuten voor 11 euro, een gelaatsverzorging van 35 minuten voor 19 euro en een manicure van 30 minuten voor 8 euro.

Vakantiecentrum Petit Rouge, Zeedijk 127, 8370 Blankenberge, 050 43 50 43, fax 050 43 50 44,

info@petitrouge.be, www.petitrouge.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content