Voor 4
...

Voor 4 Voor de aardappelsalade:750 g nieuwe aardappelen 75 g gemalen parmezaan, olijfolie, peper en zout voor de gribichesaus: 3 eieren, hardgekookt, sap van oe citroen 1 el mosterd, 150 ml olijfolie, 10 kleine augurken, gehakt 2 el kappertjes, gehakt, 1 sjalot, gesnipperd 1 handvol groene kruiden (peterselie, dragon, kervel, ...), gehakt Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de aardappelen overlangs en meng in een bakblik samen met olijfolie en peper en zout. Schud door elkaar zodat de aardappelen overal bedekt zijn met een laagje olie. Laat 30 minuten bakken tot de aardappelen krokant en gaar zijn. Haal uit de oven, strooi de parmezaan erover en zet nog 5 minuten terug in de oven zodat de kaas smelt en krokant wordt. Maak terwijl de aardappelen in de oven zitten de gribichesaus. Plet hiervoor de eitjes grof met een vork. Meng in een kom de mosterd met het citroensap, peper en zout en voeg al kloppend de olie toe. Meng het ei, de augurken, kappertjes en de gehakte groene kruiden onder deze dressing. Serveer de aardappelsalade met de saus.