Konijn met pruimen

c_Diane Hendrikx
Voor 4 personen
  • 1 konijn, door de poelier in stukken versneden (hou de kop en de lever apart)
  • 2 el geklaarde boter
  • 1 ui
  • 1 tl tomatenpuree
  • 1 el bloem
  • 2 flesjes bruin bier van 33 cl
  • enkele takjes tijm
  • enkele blaadjes laurier
  • verse zwarte peper en zeezout
  • 300 g verse blauwe pruimen (of 1/1 verse en gedroogde pruimen voor wie het wat zoeter wil)
  • 1 klont boter
  • 1 el suiker
Bereiding
  1. Bak de ui glazig en voeg de tomatenpuree toe. Laat even meebakken. Voeg dan de bloem toe en laat opnieuw even meebakken. Blus met het bier en voeg de kruiden toe. Laat de saus op een zacht vuur sudderen tot ze voldoende is ingedikt.
  2. Leg de stukken konijn opnieuw in de saus en laat nog ongeveer drie kwartier op een zacht vuur stoven – met het deksel op de stoofpot – tot het vlees gaar en zacht is.
  3. Snijd intussen de pruimen in maantjes. Zet een pan op het vuur en smelt hierin een stevige klont boter. Stoof stukken pruim in de boter en bestrooi met de suiker. Schep het vocht over de pruimen zodat ze mooi glaceren.
  4. Bak de kop van het konijn samen met de lever apart in een pan met boter. Zo kun je kop en lever apart serveren, voor de liefhebbers. Kruid met peper en zout.
  5. Voeg de pruimen net voor het serveren bij het gestoofde konijn met een beetje van het glaceervocht. Serveer met knolselderpuree en de gebakken kop en lever.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content