VOOR 4 PERSONEN
...

VOOR 4 PERSONEN1 konijn, door de poelier in stukken versneden (hou de kop en de lever apart) 2 el geklaarde boter 1 ui 1 tl tomatenpuree 1 el bloem 2 flesjes bruin bier van 33 cl (Lore gebruikt Bertinchamps Brune: kies in elk geval voor een zoet bier, geen bitter bier) een paar takjes tijm een paar blaadjes laurier verse zwarte peper en zeezout 300 g verse blauwe pruimen (of de helft verse en de helft gedroogde pruimen voor wie het liever wat zoeter heeft) 1 klont boter 1 el suiker Bak de ui glazig en voeg de tomatenpuree toe. Laat even meebakken. Voeg dan de bloem toe en laat opnieuw even meebakken. Blus met het bier en voeg de kruiden toe. Laat de saus op een zacht vuur sudderen tot ze voldoende is ingedikt. Leg de stukken konijn opnieuw in de saus en laat nog ongeveer drie kwartier op een zacht vuur stoven - met het deksel op de stoofpot - tot het vlees gaar en zacht is.Snijd intussen de pruimen in maantjes. Zet een pan op het vuur en smelt hierin een stevige klont boter. Stoof stukken pruim in de boter en bestrooi met de suiker. Schep het vocht over de pruimen zodat ze mooi glaceren. Bak de kop van het konijn samen met de lever apart in een pan met boter. Zo kun je kop en lever apart serveren, voor de liefhebbers. Kruid met peper en zout. Voeg de pruimen net voor het serveren bij het gestoofde konijn. Voeg ook een beetje van het glaceervocht toe. Serveer met knolselderpuree en de gebakken kop en lever.