Voor ongeveer 700 gram
...

Voor ongeveer 700 gram 10 g Nescafé Gold Dessert oploskoffie 250 g room 40 g suiker 40 g glucosestroop (te koop bij Aveve) 300 g fondantchocolade 40 g gezouten boter Voor de afwerking400 g fondantchocolade Cacaopoeder 1. Breng de room samen met de oploskoffie, suiker en glucose aan de kook. 2. Giet het mengsel op de chocolade en de boter en mix het geheel tot een gladde massa. 3. Stort de gemixte massa in een bak die je met plasticfolie bedekt. 4. Zet dit een paar uur in de diepvries zodat de massa is opgesteven. 5. Keer de bak om en leg de opgesteven massa op de snijplank. Haal de plasticfolie er voorzichtig af. 6. Snijd mooie blokjes. 7. Smelt de fondantchocolade au bain-marie. 8. Prik de truffels op een vorkje en haal ze door de gesmolten chocolade en vervolgens door het cacaopoeder. 9. Laat even opstijven en zeef vervolgens het overige cacaopoeder eraf. 10. Bewaar in een afgesloten doos in de koelkast.