Raymond Cloosterman is stichter en CEO van Rituals, het Nederlandse merk dat van routines rituelen wil maken en dat wekelijks, ergens in de wereld, een à twee nieuwe winkels opent. Onderweg en thuis ontspant hij vooral door te sporten, een wijntje te drinken en met de kinderen leuke dingen te doen, eerder dan door yoga. Vooralsnog.

OP EEN MATJE

“Ik ben mij sinds kort gaan verdiepen in yoga en meditatie. Ik merkte dat veel collega’s daar rust bij vinden en het sluit uiteraard heel sterk aan bij ons merk. Persoonlijk wil ik meer leren over de kracht van ademhaling, een heel natuurlijke manier om je energie weer op te laden. Ademhaling is erg belangrijk zowel voor je fysieke gestel als voor je mentale gezondheid. Het is allemaal nog heel pril maar ik wil er bewust tijd voor vrijmaken. Gelukkig heb ik een heel goede docente die me begeleidt en motiveert.”

OP WEG

“Tijdens het jaar, als ik aan het werk ben, is sporten mijn uitlaatklep. Rituals telt vierhonderd winkels wereldwijd. Ik reis dus erg veel voor mijn werk en ik neem altijd mijn loopschoenen mee. Dan probeer ik ’s morgens rond zeven uur, als het nog rustig is, te gaan rennen. Het is een fantastische manier om wakker te worden en tegelijk een stad te verkennen. Zo heb ik de afgelopen weken rondjes gelopen in New York, Londen, Madrid en in Parijs, waar we onlangs onze eerste winkel in Frankrijk openden. Het is een van mijn reisrituelen en het werkt heel ontspannend. En als ik ergens een oud kerkje zie, duik ik even binnen, steek ik een kaarsje aan en geniet ik van de rust en de stilte, een moment van bezinning.

THUIS

Ook thuis heb ik ontspanningsrituelen. Als de werkdag voorbij is, neem ik graag een douche en trek ik iets comfortabels aan, uit onze collectie Soulwear. Ik ben zeker niet de enige die zoiets doet, zowat de helft van onze klanten wisselt ’s avonds pak of werkkledij voor iets dat makkelijk zit, vaak een oude joggingbroek – daarom willen wij een modieus alternatief bieden met ultrazachte en lichte stoffen. Dan steek ik alle kaarsjes aan – en ’s winters de open haard – en genieten we met zijn tweetjes van een lekker glas witte wijn. Dat vind ik een heel prettige manier om te ontspannen en misschien wel het gezelligste moment van de dag. Daar hoort muziek bij, variërend volgens mijn stemming. Ik hou van heel veel genres, je ziet mij zowel op het North Sea Jazz Festival als op Tomorrowland, maar mijn favoriet is George Benson. De kinderen worden er gek van, ik vind het heerlijk ! Ik probeer zo veel mogelijk tijd te spenderen met de kinderen, zeker in het weekend en tijdens de vakantie. Als het kan, reizen we naar bijzondere oorden en andere culturen, en anders trekken we naar onze basis in Knokke. Daar maak ik tijd om te ontspannen : een eindje rennen langs het strand, lekker gaan eten, iets drinken met vrienden, een korte massage in onze Rituals City Spa… Ik vind het heerlijk om daar te zijn. Bij Rituals draait alles rond het kleine genieten. Onze maatschappij leeft steeds meer op automatische piloot, wij willen van routines bijzondere rituelen te maken. Dat heeft niks met geld te maken : een lekkere douche, een prachtige geurkaars, een heerlijk kopje thee… Dat soort kleine momenten bewust beleven en ervan genieten, daar ga je sneller van ontspannen en als je die momenten allemaal optelt, kom je zeker aan een halve dag !

DOOR DELPHINE STEFENS

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content