Web weergave

Bram Vanparys aka The Bony King of Nowhere verliet Gent om op een godvergeten plek in de Vlaamse Ardennen in een caravan te wonen. Toen zijn relatie op de klippen liep, keerde hij terug om zijn nieuwe album Silent Days in te blikken. De ondraaglijke stilte van de buiten maakte plaats voor de dynamiek van de stad, wat de bijtende pijn van de verdwenen liefde een stuk verzachtte. 'Ik voel me nu rustiger.'

STADSGIDS GENT

Het veelbesproken Gentse circulatieplan is anderhalf jaar jong. Het moest doorgaand verkeer uit de Gentse binnenstad weghalen en inwoners overtuigen om de auto in te ruilen voor de fiets en het openbaar vervoer. Dat is gelukt, maar is dit nu een zegen of een vloek voor de lokale handelaars? Drie winkeliers geven hun genuanceerde visie.

STADSGIDS GENT

Hoera! Eindelijk loopt het water weer door de Nederschelde en zijn Leie en Schelde opnieuw met elkaar verbonden in Gent. De stad is weer een eiland en de fraai gerenoveerde kaaien zullen ongetwijfeld de nieuwe trekpleister worden vanaf de eerste zonnestralen volgend voorjaar.

STADSGIDS GENT