Knack Weekend Regionaal

Web weergave

De liefde van Bashir Abdi voor Gent is groot. In de Arteveldestad opende zich een nieuwe wereld voor de langeafstandsloper nadat hij als jonge tiener zijn door een burgeroorlog geteisterd vaderland moest ontvluchten. 'Telkens ik op hoogtestage ben, mis ik mijn stad enorm.'

STADSGIDS GENT: MIJN STAD

Shoppen is zoveel meer dan kopen. Het is genieten van de gezelligheid die in de winkels hangt, proeven van de passie waarmee ondernemers hun zaak voortstuwen, elke dag opnieuw. En in deze koudste periode van het jaar hangt de warmste sfeer in de verleidelijke boetieks van Gent. Acht fijne adressen die een bezoek meer dan waard zijn.

STADSGIDS GENT: SHOPPEN

Stedenconsulent Charles Landry noemt Gent een pocket sized metropolis, die de intimiteit van een kleine stad combineert met de openheid van een metropool. Het is ook een kweekvijver voor honderden, vaak digitale start-ups die groeien en soms bloeien tot scale-ups. Wat zit er in dat Gentse water? Een roadtrip, per e-step, langs plekken waar veel start-ups en ook enkele grotere jongens samenhokken.

STADSGIDS GENT: TALK OF THE TOWN

Deze restaurants serveren gerechten voor de vlees-, vis- en veggieliefhebber tegen veelal democratische prijzen. Schep je bordje vol of deel met de hele tafel, want sharing is caring.

STADSGIDS GENT: ETEN EN DRINKEN

Een verborgen parel in de Arteveldestad, zo'n plek waar de Gentenaars zelf niet vaak komen? We vroegen het aan scenariste en regisseur Eva Cools, die tijdens haar studies aan het KASK in Gent landde en er niet meer weg wil.

STADSGIDS GENT: VERBORGEN PAREL