Web weergave

Muzikant en sterproducer Jasper Maekelberg vindt de historische binnenstad van Gent minder interessant, zijn hart klopt des te sneller voor de volkse wijken achter de Dampoort. 'Ik voel me ook geen Gentenaar, dat gevoel zal ik nooit kunnen associëren met om het even welke stad. Maar toen ik onlangs na een maandenlange tour terug was in Gent voelde dat wel aan als thuiskomen.'

STADSGIDS GENT: MIJN STAD

Nieuwe winkels, een klassieker die een dubbele verjaardag viert en de wedergeboorte van een topboetiek. Het scala aan boetieks met wow-factor in Gent blijft tot de verbeelding spreken.

STADSGIDS GENT: SHOPPEN

Hoe zal Gent de komende jaren en decennia stedenbouwkundig evolueren? Hoe moet de stad de instroom van nieuwe inwoners de volgende jaren opvangen? Hoe zit het met de impact van de klimaatopwarming op de stad? Om op die vragen een antwoord te geven, ging Knack Weekend op stap met Peter Vanden Abeele, reeds anderhalf jaar de stadsbouwmeester van Gent.

STADSGIDS GENT: TALK OF THE TOWN

Burgemeester Mathias De Clercq, geboren en getogen Gentenaar, heeft een groot hart voor 'zijn' Arteveldestad. Maar wat is zijn verborgen parel, u weet wel, zo'n plek waar de Gentenaars zelf zelden komen?

STADSGIDS GENT: VERBORGEN PAREL