Web weergave

Hij leek soms onsterfelijk, maar Karl Lagerfeld, de ontwerper die meer dan duizend witte overhemden in de kast had hangen, is vorige dinsdag overleden.

WEEKEND UPDATE

Tijdens de mannenmodeweek in Parijs stelde ontwerper Christian Wijnants zijn eerste herencollectie voor. "Het blijft voorlopig een capsulelijn."

WEEKEND UPDATE

Van een vlammende luidspreker tot een eigen sommelier: vier gesofisticeerde snufjes om mee uit te pakken.

WEEKEND UPDATE

Zijn laatste kookboek Simpel ging al zo'n 100.000 keer over de toonbank in het Nederlands. Dankzij Yotam Ottolenghi grillen we allemaal hele bloemkolen in de oven en verkoopt ook de lokale supermarkt vandaag sumac. Wie is deze groentegoeroe? Een gelukkig man.

INTERVIEW

Bekende en minder bekende mensen over die ene ervaring die hun kijk op het leven veranderde. Charlotte was een vrolijke tiener toen ze op haar zestiende plots overleed aan hartfalen. Een tragedie die voor vader Nils Van Uffelen (59) het begin betekende van een nieuw leven. Bedrijfsleider werd loopbaancoach, uitgever én een gelukkig man. 'Een kind verliezen is verschrikkelijk, maar je krijgt ook nieuwe kansen.'

HET KEERPUNT

Met pastelkleuren, een regenjas en jarenvijftigsetting brengen we Mon oncle totleven, de komedie waarmee Jacques Tati in 1959 een Oscar won.

MODE

Tot voor kort waren de gewelven onder de spoorlijn langs de Antwerpse Singel een verloren, wat mistroostige plek, maar binnenkort wordt het de thuisbasis voor creatieve start-ups, hippe bars en andere ondernemingen. 'Een alternatieve Turnhoutsebaan, zeg maar.'

MAATSCHAPPIJ

Brouwen is hip en er zijn tientallen Belgische bedrijfjes die ambachtelijk werken. Maar kun je ook thuis in je eentje iets lekkers bottelen? Onze man ging zelf aan de slag met bier, kombucha en vermout.

CULINAIR

Er blijft tijd over om andere dingen te doen: leuke, trage dingen zoals slow koffie drinken

SMAAKMAKERS