Web weergave

Midden februari kondigden An Vandevorst en Filip Arickx aan dat ze hun modelabel stopzetten om ruimte te maken voor creativiteit in andere projecten. Maar eerst: hun terugblik op vijf hoogtepunten uit 22 jaar A.F. Vandevorst.

WEEKEND UPDATE

Van 5 tot 8 maart 2020 landt de internationale beurs voor hedendaags collectible design, kortweg Collectible, opnieuw in Brussel. Maar ook op andere plekken in onze hoofdstad vallen interessante objecten te ontdekken en te verzamelen. En gelukkig mag alleen kijken ook.

WEEKEND UPDATE

Het Belgische Filles à Papa is tien jaar geworden. Ontwerpsters Carol en Sarah Piron creëren een neo-ninetieslook waarin humor, vrijheid en vrouwelijkheid de boventoon voeren. Hun succesingrediënt: 'Een vleugje je-m'en-foutisme.'

INTERVIEW

Dirk Bikkembergs is geboren in Duitsland en Marina Yee had een Chinese grootvader. Maar verder waren de Zes van Antwerpen heel ouderwets Belgisch. Niet zo de zes in dit artikel. Ze komen van heinde en ver, maar hebben wel allemaal in Antwerpen of Brussel gestudeerd.

PORTRETTEN

Ze had haar droomjob te pakken als archeologe in Egypte, maar borstkanker gevolgd door acute leukemie dwong Stefanie Vereecken (40) om haar oude leven achter zich te laten. Na een intense revalidatie lanceerde ze Harvest Club, een boetiek in Leuven met duurzame lifestylemerken. 'Ik wilde eigenlijk terugkeren naar Egypte, maar het academische systeem werkte tegen.'

KEERPUNT

De juiste outfit kan je dag maken, maar sommige mensen liggen een armlengte voor qua fantasie en inspiratie. 'Ik geniet ervan om voor mijn kleerkast te staan en te kiezen wie ik die dag wil zijn.'

PORTRETTEN

De Belgische mode, van dichtbij bekeken. Jong en fris. Stretch en strepen. Hier en daar een hoek af.

MODE

'Winkelhieren' werd in 2019 verkozen tot woord van het jaar. Want ook in de dorpswinkel om de hoek hangt heel wat moois in de rekken. Deze vier shops liggen niet op de Meir of in de Dansaertstraat. Toch tippen heel wat Belgische merken ze als hun beste verkooppunten. De eigenaars leggen uit waarom lokaal shoppen werkt.

SHOPPEN

Tijdens de Eerste Wereldoorlog nam de bezetter alle koperen brouwketels in beslag, en dat betekende de doodsteek voor het lokale Seefbier. Een eeuw later schuimt de Antwerpse trots weer. Blond, ongefilterd en milieubewust.

CULINAIR

De immer veranderende metropool maakt zich stilaan op voor de zomerspelen, maar ook hotspots verkennen is er een Olympische discipline. Deze tips van Belgische Tokio-kenners helpen je aan een gouden medaille.

CITYTRIP