Knack Weekend

Web weergave

In het kielzog van onder meer Komono, Jules & Fils, GMTRY, Amalys en KRNS werden de voorbije maanden ook deze Belgische horlogemerken gelanceerd.

HORLOGES

Deze nieuwkomers zijn made in Belgium en lief voor het milieu, en daar mogen we best trots op zijn.

BEAUTY

Never change a winning team. Al voor de achtste keer brengen Raf Simons en Eastpak samen een collectie uit. "We brengen luxemannenmode dichter bij de jeugd in de straat."

BEAUTY

Daar gaan de goede voor- nemens: 4 op de 10 Belgen geven een nieuwe hobby binnen het jaar alweer op, zo blijkt uit een onderzoek van 2dehands.be.

SHOPPING

Martin Margiela debuteerde dertig jaar geleden met zijn eerste collectie en verliet het modetoneel tien jaar geleden in volstrekte stilte. Nicola Vercraeye, verzamelaar en eigenaar van de Margiela-boetiek in Brussel, maakte het vanaf de eerste rij mee. 'Wat maakt het uit hoe Martin eruitziet of wat hij nu doet? Laat hem toch met rust.'

PORTRET

Waarom zoveel moois weggooien en waarom zoveel geld uitgeven? Dat zijn de vaakst gehoorde redenen om op zoek te gaan naar vintage of tweedehands. Drie doorgewinterde schattenjagers geven hun trucs prijs. We voegen er een adressenlijst aan toe.

DOSSIER

Wat echt goed is, gaat nooit uit de mode. Topstukken uit het archief van de Belgische ontwerpers mixen moeiteloos met de huidige collecties.

MODE

We gaan steeds vaker uit eten, maar ook sneller en goedkoper. Fast casual heet dat, en de ketens die daarop inspelen, schieten als paddenstoelen uit de grond. Waaraan hebben zij hun succes te danken?

CULINAIR