Knack Weekend

Web weergave

Om de eentonigheid van de (her)opsluiting even te doorbreken, voorzien verscheidene labels hun kleren dit voorjaar van kostbare veren. Op de boord van je trui of op een paar boudoirslippers: ga jij met de pluimen lopen?

WEEKEND UPDATE

Soepelheid, lenigheid en de kracht van lichaam en geest om zich snel te herstellen, zo definieert Van Dale veerkracht. Iets wat we - zeker vandaag - allemaal kunnen gebruiken. Psycholoog Séverine Van De Voorde legt in haar boek Van stress naar veerkracht uit hoe je er zelf aan kunt werken.

PSYCHOLOGIE

Gen Z'ers hebben nooit een wereld gekend zonder crisis of zonder smartphone. Sociale media zijn hun speeltuin, leslokaal en actieterrein. Ze zijn radicaal, maar niet altijd consequent. Ze laten zich niet in één hokje klasseren. Maar één ding hebben ze gemeen: ze kunnen het ontzettend goed uitleggen.

MAATSCHAPPIJ

Nog nooit was de invloed van skaters op de modewereld zo groot. Tijd om de trucs te leren van de jongeren die de trend inspireren.

MODE

Veel tijd thuis en een nagenoeg lege agenda. Voeg daar de opening van de doe-het-zelfzaken als essentiële winkel aan toe en je begrijpt waarom veel mensen in de eerste lockdown aan het renoveren sloegen. Vier coronaklussers over hun make-overs: 'Deze verbouwing sleurde me door de lockdowns.'

INTERIEUR

Nood aan wat zoetigheid in deze zure wereld? Deze pralinémousse is vrij makkelijk te bereiden. Hij smelt in je mond, én er komen geen toegevoegde suikers of gelatine aan te pas. Ideaal om te maken en nog dezelfde dag van te genieten.

WEEKENDRECEPT