Om de eentonigheid van de (her)opsluiting even te doorbreken, voorzien verscheidene labels hun kleren dit voorjaar van kostbare veren. Op de boord van je trui of op een paar boudoirslippers: ga jij met de pluimen lopen?
Lotus Li (18) woont in Brugge en volgt de Engelstalige opleiding Social Sciences aan de VUB. Ze is sinds kort lid van de Vlaamse Jeugdraad, het adviesorgaan dat de stem van kinderen en jongeren vertolkt bij de Vlaamse Regering.
Soepelheid, lenigheid en de kracht van lichaam en geest om zich snel te herstellen, zo definieert Van Dale veerkracht. Iets wat we - zeker vandaag - allemaal kunnen gebruiken. Psycholoog Séverine Van De Voorde legt in haar boek Van stress naar veerkracht uit hoe je er zelf aan kunt werken.
Gen Z'ers hebben nooit een wereld gekend zonder crisis of zonder smartphone. Sociale media zijn hun speeltuin, leslokaal en actieterrein. Ze zijn radicaal, maar niet altijd consequent. Ze laten zich niet in één hokje klasseren. Maar één ding hebben ze gemeen: ze kunnen het ontzettend goed uitleggen.
Generatie Z zijn de eerste échte digital natives. Van femtech tot robots die vergeten baby's in de auto detecteren: vijf jongeren over hun ontdekkingen.
Bijna vijf jaar volgden filmmakers Arthur de Kersauson en Clément Beauvais het spoor van François Demachy, de meester-parfumeur van Dior. In de documentaire Nose kijk je achter de schermen van een beroep dat minder eenzaam is dan het lijkt.
Veel tijd thuis en een nagenoeg lege agenda. Voeg daar de opening van de doe-het-zelfzaken als essentiële winkel aan toe en je begrijpt waarom veel mensen in de eerste lockdown aan het renoveren sloegen. Vier coronaklussers over hun make-overs: 'Deze verbouwing sleurde me door de lockdowns.'
Op kamp gaan betekende ooit dat je met de mutualiteit naar Maloja vertrok, een Frans taalbad nam of de hele dag in een sporthal doorbracht. Vandaag kunnen jongeren kiezen uit een enorm, en vooral enorm verrassend aanbod.
De hamburger veroverde onze harten als een snelle, lekkere hap. Toen kwam de gourmetburger. Vandaag is de oldskool burger terug, maar dan met een upgrade. We bezoeken drie chefs die expert werden in burgers flippen.
Nood aan wat zoetigheid in deze zure wereld? Deze pralinémousse is vrij makkelijk te bereiden. Hij smelt in je mond, én er komen geen toegevoegde suikers of gelatine aan te pas. Ideaal om te maken en nog dezelfde dag van te genieten.
Tijdens de lockdown van de horeca schakelen veel restaurants opnieuw over naar takeaway. Een greep uit het overheerlijke aanbod. Extra takeawayadressen vind je hier.
Sommige wijze woorden vergeet je nooit. Deze week: Nozizwe Dube (25), voormalig voorzitter van de Vlaamse Jeugdraad. Ze kwam op haar veertiende naar België - haar moeder was hier al politiek vluchteling - en rondt op dit moment aan KU Leuven haar master in de rechten af. Ze brandt van ambitie om mensenrechtenadvocaat te worden.