Web weergave

Bozar-programmator Ayoko Mensah filtert enkele te onthouden namen uit het Afropolitan Festival.

WEEKENDUPDATE

We willen niet gezegd hebben dat vroeger alles beter was, maar als je naar deze nieuwe termen kijkt, lijkt daten en dumpen er niet bepaald eenvoudiger op geworden. Een gewaarschuwde single telt voor twee.

WEEKENDUPDATE

Een rode lip voor valentijn is cliché, maar de juiste tint doet elke huidskleur stralen.

WEEKENDUPDATE

Bekende en minder bekende mensen over die ene ervaring die hun kijk op het leven veranderde. De zoektocht naar de liefde leidde Angelique (39) via Tinder naar de armen van een vrouw. Daarvoor had ze nog nooit iets gehad met een andere vrouw. "Als iemand mij zegt: 'Ik zou het niet kunnen, met een vrouw zijn', antwoord ik nu: 'Dat zeg je omdat je het nog nooit geprobeerd hebt.'"

HET KEERPUNT

Een goeie relatie heeft niets te maken met innig verstrengeld de slaap vatten, al kan lepeltje-lepeltje tijdens koude winternachten deugd doen. Maar hoe hecht is je relatie overdag als je je 's nachts terugtrekt in gescheiden slaapkamers? Vier koppels over de voordelen van een eigen bed. "Noem het gerust zelfzorg."

RELATIE

Chroniqueur en fantast, stormram en gevoelsmens, provocateur en estheet: Erwin Olaf heeft vele gezichten. Hij is veranderd, zegt de Nederlandse topfotograaf aan de vooravond van zijn zestigste verjaardag. Alhoewel: "Zonder verontwaardiging vind ik er geen reet aan."

INTERVIEW

De hoogdag voor romantische zielen komt eraan. Snoep, hartjes en kleren in de kleur van de liefde vullen het straatbeeld. Wij zijn klaar voor valentijn, en alle dagen erna.

MODE

Hoe zien designers het huis van de toekomst, welke klassiekers blijven ons interieur domineren en wat voor kleuren gaan het helemaal maken? Dit noteerden we op de jaarlijkse Möbelmesse in Keulen.

INTERIEUR

Voor Valentijn maakten we een selectie van wijnen die door hun naam én hun karakter een speciale betekenis krijgen voor geliefden. Om samen van te genieten.

WIJNenCO