Web weergave

Winnaar van de Henry van de Velde Young Talent Award. Sang Woo K. Vandenbosch (35) en Laura Bergans (31) vormen het grafisch duo Bureau BoschBerg. Ze werken - en leven - al sinds hun studententijd samen en bedachten de huisstijl van onder meer MA Festival, STAM Gent en Theaterfestival.

WEEKEND UPDATE

In een maatschappij die hard werken en een overvolle agenda hoog inschat wordt er wat neergekeken op mensen die graag lummelen, maar de waarheid is dat je heel wat kunt leren van een luierik. 'Belangrijke zaken hebben veel tijd nodig, lanterfanten inbegrepen.'

PSYCHOLOGIE

Verrassend genoeg openden er toch nog nieuwe hotels in coronatijden. Wij gingen op zoek naar de meest opvallende op maximaal vier uur rijden (per auto of trein) van Brussel. Helaas is meteen vertrekken in de meeste gevallen geen optie. Maar van een verlanglijst opstellen wordt een mens ook blij.

REIZEN

Japan staat bekend als het land van rijstwijn (sake). Maar er wordt ook wijn van een Japanse druif gemaakt: koshu. Heel anders dan de westerse wijn die wij kennen: transparant, bijna als zuiver water, met subtiele impressies van sake, lychee en yuzu. Wij proefden wat we nog nooit geproefd hadden.

WIJN

Een hartige, dunne Italiaanse pannenkoek op basis van kikkererwtenmeel, een typisch gerecht van de Ligurische kust: dat doet ons al dromen van zwoele zomeravonden. De farinata met burrata doet het perfect als aperitiefhapje of lunch. Helemaal voor jezelf of om te delen als dat eindelijk weer mag.

WEEKENDRECEPT

Ook dit jaar roept De Druglijn op om de alcohol in februari een maand lang te laten. Dat hoeft geen maand van rouw te betekenen, want er is genoeg alcoholvrij lekkers op de markt. Een snel groeiende categorie zijn alcoholvrije distillaten, kruidenbrouwsels om te mengen met frisdrank, zoals tonic.

CULINAIR

Deze week: goede raad van Ae Jin Huys (43), die zich opnieuw verbonden voelt met haar roots door aan te knopen bij de smaken van haar kinderjaren. Met haar cateringbedrijf Mokja serveert ze de Koreaanse keuken en met haar vzw Hwaiting lanceert ze in oktober 2021 het festival SONMAT, Korean food for thought.

GOUDEN RAAD