Knack Weekend

cover Knack Weekend

Lees nr. 05 | 31 januari 2018

Web weergave

Volgende week staan er in het ICC in het Gentse Citadelpark twee jaarlijkse design- afspraken op de agenda.

WEEKEND UPDATE

Luchtvaartinstrumenten uit de sixties vormden de inspiratiebron voor twee nieuwigheden in de BR Heritage-lijn van Bell & Ross. Medeoprichter en ontwerper Bruno Belamich legt uit waarom.

WEEKEND UPDATE

Rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan. Maak plaats voor de coolest kids in town.

MODE

De Belgische modernistische betonarchitectuur beleeft een renaissance. 'Grauwe bunkers' heten nu plots 'eerlijk en puur' en halen hoge vastgoedprijzen. Op de Brusselse tentoonstelling Concrete Poetry combineert de jonge artiest Tim Onderbeke zijn foto's van brutalistische gebouwen met hun originele meubels.

INTERIEUR

Verbeter de wereld, begin bij je horecazaak, lijkt het motto van de Rotterdammers te zijn. Zo stoten we op een koffiebar waar ex-gedetineerden worden omgeschoold tot barista, een bijzonder eetcafé waar niets verspild wordt en een stadsboerderij waar je eet wat het seizoen schaft. Initiatieven die naar meer smaken.

REIZEN

Deze droge en licht zoute cake is een Bretonse specialiteit. De boekweit geeft wat extra diepte en het zout tilt alles op. Lekker met een dot geklopte room en wat vers fruit of confituur. Luchtdicht bewaard blijft deze cake een paar dagen goed.

SMAAKMAKERS