Web weergave

In Milaan en Parijs werden de mannencollecties voor komend najaar voorgesteld. Dat gebeurde, net als vorig seizoen, bijna geheel online.

WEEKEND UPDATE

Brusselaar Charles Kaisin (48) zamelde vorig jaar meer dan honderdduizend euro in voor het Erasmusziekenhuis en de strijd tegen covid-19 met Origami for Life, een reeks installaties van gevouwen vogels, ingestuurd door gewone burgers. Het project doet weldra ook het Palais de Tokyo in Parijs aan, ten gunste van de organisatie Samusocial en de daklozen.

INZICHT

Eeuwen geleden hadden we onze neus nodig om te overleven. Sinds we niet meer zelf moeten jagen op ons avondmaal, vertrouwen we vooral op onze ogen en oren. Maar nu veel mensen door corona aan reukverlies lijden, groeit het besef dat geuren een grotere rol in ons leven spelen dan we dachten.

GEZONDHEID

Het verleden leert ons dat pandemieën als cholera, de Spaanse griep en tuberculose een grote invloed hadden op onze stedenbouw en design. Zal de coronacrisis ook voor een hertekening van onze woningen en openbare ruimtes zorgen? 'Het is altijd gevaarlijk om te voorspellen vanuit de geschiedenis.'

ARCHITECTUUR

De culinaire rage van winter 2021 lijkt nu al bekend: raclette en kaasfondue. In tijden van halve lockdowns en de kop opstekende sombere gedachten, blijkt een pruttelend pannetje kaas een warme troost. Maar hoe ga je te werk?

CULINAIR

Pie is een typisch Britse specialiteit die al in de dertiende eeuw klaargemaakt en met smaak gegeten werd. De hartige taart is het ideale gerecht voor een gezellige zondagse familielunch, vergezeld van een bijpassende rode wijn. Moeilijk? Helemaal niet, het moeilijkst is wellicht het eerlijk in gelijke stukken snijden van de delicatesse.

WEEKENDRECEPT