Web weergave

De kritiek op de weinig koosjere arbeidsomstandigheden bij Shein klinkt steeds luider, maar dat houdt het merk - een van de grootste webshops voor fast fashion ter wereld en razend populair op TikTok - niet tegen. Nu het merk een samenwerking aangaat met het Belgische label The Celebi: wie zit er achter het mysterieuze Shein?

WEEKEND UPDATE

Het was een artikel in Knack dat Bram Coudijzer aan het denken zette: hoe kan ik een ecologisch verantwoorde buitenkachel maken? Inmiddels heeft hij met zijn label Jackie het antwoord gevonden.

WEEKEND UPDATE

De grote huizen pakken uit met feestelijke collecties vol goud en licht. Objecten zo perfect dat je ze bijna niet durft aan te raken.

WEEKEND UPDATE

Izzeldin Abuelaish (66) is een gerenommeerde Palestijnse arts. Hij werd geboren in een vluchtelingenkamp in Gaza en verloor drie dochters in het Israëlisch-Palestijns conflict door een raketaanval. Daarover scheef hij het aangrijpende boek Ik zal niet haten. Hij werd meermaals genomineerd voor de Nobelprijs voor de Vrede en richtte ter nagedachtenis van zijn dochters een stichting op, met hoofdzetel in België.

REPORTAGE

Niet verbitteren, geen wraak zoeken, niet proberen gelijk te krijgen, zelfs als je daar alle recht toe hebt: vergevingsgezind zijn is niet evident. Maar het is een houding die we kunnen trainen, zoals een spier, om vooruit te raken in het leven. Drie verhalen over moed en vergiffenis.

REPORTAGE

Joni De Moor (21) groeide op in twee pleeggezinnen nadat haar ouders uit elkaar gingen en haar moeder in de armoede belandde. Ondanks haar jeugdtrauma's en een tijdelijke breuk met haar moeder hebben de twee vandaag weer een goede band. Joni woont zelfstandig, onder begeleiding, en studeert orthopedagogie.

REPORTAGE

Onder elke kerstboom past een pakje. Wij zochten voor elk wat wils: van de foodies tot de design lovers en de budgetkopers.

SHOPPING

Een goed cadeau is kinderspel.

SHOPPING

Waar je hart sneller van gaat slaan.

SHOPPING

Cadeaus die doen watertanden.

SHOPPING

De meeslepende podcast DollyParton's America lokt je naar de staat Tennessee, naar het pretpark Dollywood en de Great Smoky Mountains, de streek waar de beroemdste dochter van Tennessee opgroeide. Welkom in Dollyverse, het universum van Dolly Parton, waar je er in de kerstperiode vijf miljoen lichtjes bovenop krijgt.

REIZEN

Eenvoudig en feestelijk, zo omschrijft Stephanie Verstift haar keuken. Het leverde De dankbare keuken de titel van Beste Zweedse Vegetarische Kookboek van 2020 op en dit jaar die van Beste Hotelkookboek ter wereld. "Voor iemand koken is liefde tonen."

CULINAIR

Op een fles champagne wordt doorgaans geen oogstjaar vermeld. Waarom is dat eigenlijk? En waarom staat er op sommige champagnes dan wél een oogstjaar? Ontdek hoe een klein verschil op het etiket een groot verschil in het glas kan zijn.

WIJN

Het populairste hapje of voorgerecht uit Turkije komt in de vorm van een sigaar, een driehoekje of opgerold in een ronde taartvorm. Börek is een deeggerecht gevuld met spinazie en fetakaas dat in veel landen van het voormalige Ottomaanse rijk gemaakt wordt. Turkije, Griekenland en ook Albanië en zelfs Rusland hebben hun eigen versie.

WEEKENDRECEPT