Web weergave

WEEKENDUPDATE

Meer dan een pretty face: deze vier bekende gezichten lanceerden elk een eigen make-uplijn die niet moet onderdoen voor de gevestigde waarden.

WEEKENDUPDATE

Voor wie een sportieve winter plant of nu al goede voornemens heeft.

WEEKENDUPDATE

Dertig jaar lang was Hanne Gaby Odiele Termote niet helemaal wie de buitenwereld dacht dat ze was. Maar sinds 23 januari 2017 wil ze niet langer zwijgen: ja, ze is interseks. Net als bijna twee procent van de bevolking werd het Kortrijkse topmodel geboren met zowel mannelijke als vrouwelijke geslachtskenmerken, iets wat ze op haar zeventiende zelf ontdekte en vervolgens uit schaamte jaren verzweeg. Tot ze dit jaar zichzelf en de wereld besloot te bevrijden van het laatste taboe en zich ontpopte tot activiste. Onze redactie heeft daar vier woorden voor: Mens van het Jaar.

MENS VAN HET JAAR

In het borduurwerk van vandaag zijn heden en verleden vervlochten. Het erfgoed uit de archieven van het beroemde Maison Lesage wordt in de ateliers van het bedrijf met nieuwe technologieën gekruid en dat levert pure pracht op. En ook de toekomst oogt mooi, want al die deskundigheid wordt doorgegeven.

MODE

Op zoek naar een geur die écht bij je past? Misschien ontdek je hem wel bij een van deze acht nichehuizen, die elk op hun eigen manier originele geuren creëren die je neus iets meer uitdagen dan de vijfde versie van een klassieker.

BEAUTY

Het is de stad waar ontwerper Yves Saint Laurent zijn kleurenpalet ontdekte, waar achter elke deur een oase van groen kan schuilen en afdingen een gretig beoefende sport is. Een verslag van 48 uur in Marrakech. Zo weinig tijd, zoveel ogen tekort.

CITYTRIP

Visit Wales heeft drie nieuwe routes samengesteld die je meenemen naar het hart van het échte Wales. De routes zijn gemakkelijk onderling of met bestaande wandel-, fiets- en paardrijroutes te combineren.

EROPUIT

Ze deden het weer! Vrienden van de Smaak brengt mensen bijeen én aan de praat rond een met lekkers gevulde tafel op een buitengewone plek. Het eerste herfstdiner werd opgediend in de enige overgebleven emaillerie van de Benelux die deze week haar oude deuren sluit.

CULINAIR

Belgische chefs delen het recept van een klassieker, maar dan wel in een eigen interpretatie. Deze week: Henk Van Oudenhove van Gastrobar Hubert.

WEEKENDRECEPT

Voor wie onwel wordt door alleen nog maar te denken aan plastic bekers met dampende glühwein, kerstmutsen en Mariah Carey door de speakers: gezellige alternatieven voor de reguliere kerstmarkt.

SMAAKMAKERS