Web weergave

'Het is indrukwekkend hoe Greta iedereen, van journalisten tot wereldleiders, van repliek dient', schrijft Knack Weekend-hoofdredactrice Ruth Goossens. 'Dat roept naast sympathie ook veel weerstand op.'

INTRO

Kan je haarkleur een opfrisbeurt gebruiken tussen twee kappers-beurten, dan zijn haarmaskers met kleurpigment handig.

WEEKENDUPDATE

7 For All Mankind haalt met Simon Spurr een grote naam binnen. De ontwerper verdiende zijn strepen bij onder andere Yves Saint Laurent en Calvin Klein. Zijn eerste collectie voor het denimlabel ligt vanaf eind deze maand in de winkel.

WEEKENDUPDATE

Saskia Van Nieuwenhove (48) schreef jarenlang over justitie, politiezaken en de jeugdzorg. Ze richtte in 2017 de vzw Ne(s)t op en vangt thuis minderjarige slachtoffers van tienerpooiers op. Ze ontving vorige week de Prijs van de Gelijkheid.

INZICHT

'Twee vlechtjes en een pertinente blik, dat is Greta Thunberg. Haar mondhoeken omhoog of omlaag. Ieder kind kan haar tekenen.' Maar niemand schildert zo'n mooi portret van het meisje dat de wereld wil redden als schrijver Oscar van den Boogaard.

PORTRET

Niets zo sexy als een vrouw in een smoking, wist Yves Saint Laurent ruim vijftig jaar geleden al. Anno 2019 geldt dat nog altijd.

MODE

Het achtervoegsel -stan zette jarenlang een serieuze rem op de toeristische groei in Centraal-Azië. Maar de regio lijkt nu ontketend, met Oezbekistan voorop. Het ooit zo gesloten land herrijst als een kleurrijke feniks uit grauwe sovjetas en smoezelig woestijnstof.

REIZEN

Op 21 november werden de Belgian Fashion Awards uitgereikt in de Handelsbeurs in Antwerpen. Knack Weekend, Le Vif Weekend, Flanders DC, WBDM en MAD bekroonden voor het derde jaar op rij talent van eigen bodem.

EVENT