Web weergave

Het hing al een tijdje in de lucht, maar nu is de klok écht terug. Ga zitten en kijk hoe de tijd vliegt.

WEEKENDUPDATE
3x3

Zin in een volledig designbad? Deze drie events duren elk drie dagen. Enjoy!

WEEKENDUPDATE

Bij de nieuwe luchtverfrisser van Diptyque bepaal je zelf de geurintensiteit. En hij staat nog decoratief ook. Carr Diffuser (45 euro en 35 euro voor de navulling) in de Diptyque-boetiek en verkooppunten.

WEEKENDUPDATE

Plots konden we niet meer om de buzz en de campagne heen. Maar wat ís ABOUT YOU?

WEEKENDUPDATE

Altijd moeite gehad met het kiezen van een blush? In je garderobe mix je alle nuances, van nude of poederroze tot terracotta en donkerrood.

WEEKENDUPDATE

WEEKENDUPDATE

Contrabassist en componist Avishai Cohen (47) is geboren in een kibboets in Israël en woont nu in de omgeving van Jeruzalem. Hij bracht dit najaar 1970 uit, zijn zestiende album, en verzorgde ook de soundtrack van Le Sens de la Fête.

INZICHT

De kans bestaat dat de goedheiligman dit jaar een robotpuppy, een interactief dagboek of andere connected toys brengt. Speelgoed waar kinderen uren zoet mee zijn en vaak ook iets van bijleren. Maar de stukjes elektronica gaan zelf óók met informatie aan de haal...

TREND

Een kwart van alle Vlaamse gezinnen is vandaag een nieuw samengesteld gezin, met alle kansen én hindernissen die daarbij horen. Wat zeg je wel of niet tegen je stiefkind, hoe zit het financieel, en waar passen de exen in het plaatje? De hulp- en dienstverlening stort zich gretig op een nieuwe markt.'We willen mensen niet ontmoedigen, maar hun torenhoge verwachtingen bijstellen.'

SAMENLEVING

Meesterfantast Tim Walker brengt in Het Noordbrabants Museum in 's-Hertogenbosch een hommage aan de Tuin der Lusten van Jheronimus Bosch. Knack Weekend sprak de Tim Burton van de modefotografie in de geboortestad van zijn middeleeuwse held.

INTERVIEW

Diepblauw licht ze op tegen de sterrenhemel, nu eens parelmoer, dan weer gentiaan, kobalt of ultramarijn, maar altijd zelfverzekerd in de nacht.

MODE

Twee Californische New Yorkers met Aziatische roots runnen sinds 2011 het Franse modehuis van een Japanner. Carol Lim en Humberto Leon dropten net Memento in de winkels, hun eerste capsulecollectie voor Kenzo. Het is hun door de eighties geïnspireerde hommage aan het erfgoed van founding father Kenzo Takada.

MODE

Vrouwen onder de 35 zijn voor de parfumsector een razend interessante groep om geuren voor te bedenken. Maar die nieuwe generatie is niet zo makkelijk te bespelen. Meisjes verleidelijk laten rondhuppelen in reclamecampagnes volstaat niet meer.

BEAUTY

Drie jaar al boycotten de Russen ons fruit. Bij veel Limburgse fruittelers staat het water aan de lippen. Maar wij kunnen hen helpen, op succulente en gezonde wijze zowaar. In het kookboek Appelen en peren, koken met Haspengouws goud delen bekende Vlamingen hun sappigste fruitrecepten.

CULINAIR

Belgische chefs delen het recept van een klassieker, maar wel in een eigen interpretatie. Deze week: Julien Burlat van Domestic in Antwerpen.

WEEKENDRECEPT

De wijnstreek Beaujolais is vooral bekend geworden door de hype van de beaujolais nouveau. Maar er zijn veel betere beaujolaiswijnen.

WIJNenCO

Spitsbergen behoort tot de laatste echte wildernissen ter wereld. SNP Natuurreizen organiseert drie actieve reizen naar de eilandengroep in de Noordelijke IJszee.

EROPUIT