Knack Weekend nr. 45 | 8 november 2017

cover Knack Weekend

Lees Knack Weekend digitaal

An inconvenient nude: waarom 'huidskleur' geen neutrale tint is

Web weergave

Pleegouders Wim en Wouter: 'Liefhebben doe je niet met de handrem op'

In België wachten zeshonderd kinderen op een pleeggezin. De pleegouders die hen in huis nemen zorgen vaak in uitdagende omstandigheden voor de kinderen, maar Wouter en Wim doen het alsof het niets is. In aanloop naar de Week van de Pleegzorg deelt het koppel hun ervaring. "Liefhebben doe je niet met de handrem op."

FAMILIE

An inconvenient NUDE

Met nude kleding bedoelen ontwerpers de kleur die versmelt met je huid. Correctie, met één bepaalde huidtint. Nude wordt net een opvallende kleur voor zij die er het meest van afwijken. Voer voor discussie.

MODE

wild seizoen

Ook onder die dikke trui of homewear is er plaats voor sensualiteit. Wij verklaren de jacht op geraffineerde lingerie voor geopend.

SHOPPING

Wildplukker Ben Brumagne heeft wilde plannen: 'Een eetbaar bos, dat is mijn droom'

Ben Brumagne (25) is professioneel wildplukker. Met zijn bedrijf Forest To Plate leert hij mensen eten te herkennen in het bos, de berm of het park. Hij droomt van eetbare pretparken en een tv-programma waardoor kinderen zonder moeite een paardenbloem en een brandnetel uit elkaar houden én in hun mond durven te stoppen.

CULINAIR

Vogelnestje

Belgische chefs delen het recept van een klassieker, maar dan wel in een eigen interpretatie. Deze week: Karel Van Oyen van restaurant Vinto in Kruishoutem.

WEEKENDRECEPT

Deze vrouwen proberen het leven van jonge ouders makkelijker te maken

Ellen Schoenaerts en Sabine Minutillo zijn Antwerpse jeugdvriendinnen. Schoenaerts is muzikante en scenarioschrijfster, Minutillo een voormalige eventorganisator. Ze lanceerden onlangs PARC, een sociaal netwerk dat ouders samenbrengt en helpt om de agenda van hun kinderen te beheren.

JONG GEWELD