Web weergave

'Nee, dit is beslist niet de zoveelste modefilm', zeggen Ian Bonhôte en Peter Ettedgui wanneer we met hen aan tafel schuiven voor een gesprek over de Alexander McQueen-documentaire. Zij zijn de scenaristen/producers/regisseurs van de film die kortweg McQueen heet en op het Film Fest Gent zijn Belgische première beleefde.

WEEKENDUPDATE

Mascara is als een little black dress: er bestaan ontelbaar veel variaties zodat elke vrouw haar gading vindt. Veel hangt af van de vorm van het borsteltje én je wimpers.

WEEKENDUPDATE

Cambridges bekendste classica Mary Beard (63) schreef naast haar haar bestsellers over Rome en Pompeï ook een manifest, Vrouwen en macht. We vroegen haar naar de grond van de zaak. 'We moeten eerlijk durven toe te geven dat we die interne genderideeën allemaal nog koesteren en dat we ertegen moeten vechten.'

INTERVIEW

Stel je voor dat je afstamt van Vikingen of Aziatisch bloed door je aderen hebt stromen. Eenvoudig te achterhalen, nu er steeds meer kits op de markt komen die beweren dat ze op basis van een DNA-staal je herkomst kunnen bepalen. Maar hoe betrouwbaar zijn die tests? En zijn ze zo onschuldig als we denken?

MAATSCHAPPIJ

Mooie lingerie mag best het daglicht zien, de blikken stelend onder tulen jurken en rokken. Discreet en gewaagd tegelijk.

MODE

Tony Le Duc (57) was ruim twintig jaar culinair huisfotograaf van Knack Weekend. Als oprichter van de uitgeverijen Homarus en Minestrone viel hij meermaals in de prijzen, onder meer bij de World Food Media Awards en de Gourmand World Cookbook Awards. Hij lanceerde onlangs het culinaire magazineconcept Magirus en toont tot 13 januari 2019 nieuw werk in de expo Cokeryen in het Snijders&Rockoxhuis in Antwerpen.

OMZIEN