Knack Weekend nr. 44 | 1 november 2017

Web weergave

Prettig gebuisd

In alle vormen en maten: ons interieur wordt fameus tubuleus.

WEEKEND UPDATE

Winkel van de toekomst

Modenieuwssite Business of Fashion lijstte tien boetieks op die het verkopen van luxegoederen aan millennials en de Z-generatie goed onder de knie hebben.

WEEKEND UPDATE

NORDIC SITTING

Waarom lanceert Ikea een samenwerking met meubelmerk Hay? Marcus Engman, het brein achter het Zweedse imperium, vertelt er meer over.

WEEKEND UPDATE

Uitvaarten anno nu: hoe begin je aan het einde?

Belastingen en de dood, het zijn de enige twee zekerheden in het leven. Elk van ons zal ooit een begrafenis moeten organiseren en snel honderden beslissingen moeten nemen over dingen waar hij misschien nooit over heeft nagedacht. Wij legden ons oor te luisteren bij ervarings- en andere deskundigen.

MAATSCHAPPIJ

Cyborg Neil Harbisson: de man die kleuren hoort

Neil Harbisson werd geboren met een extreme vorm van kleurenblindheid, maar sinds 2003 kan hij kleuren horen dankzij een antenne die ingeplant werd in zijn schedel. Dat maakt van Neil officieel een cyborg, en daar is hij trots op. "Ik bén technologie."

INTERVIEW

Vooruit met de ruit

In bewogen tijden geeft een traditionele trend een beetje rust. Zoals ruiten. Voor mannen én vrouwen. Met de groeten van Sherlock Holmes.

SHOOTING

Grand cru inconnu: op ontdekking door de wijngaarden van Bugey

Wie heeft al gehoord van de wijnen van Bugey? In ons land vind je ze amper en zelfs in Frankrijk wordt over deze Franse wijnstreek nauwelijks gesproken. Wijnboeren zoeken naar manieren om kopers te lokken. "Het volstaat niet om goede wijn te maken, wij moeten er ook voor zorgen dat mensen het weten."

WIJN