Knack Weekend

Web weergave

Mensen voelen steeds vaker de nood aan een fysiek aandenken aan een dierbare. Daar spelen deze ontwerpers met veel empathie op in.

WEEKEND UPDATE

Anno 2021 duiken heksen al lang niet meer enkel op Halloween op. Drie culturele tips voor moderne heksen.

WEEKEND UPDATE

De donkerste dagen vragen om extra veel licht. Vier festivals die stralen.

WEEKEND UPDATE

The summer of love die ons beloofd werd na anderhalf jaar pandemie kregen we niet, maar misschien zijn we wel toe aan een hete herfst. Maar wat als je seks wat overroepen vindt? Is dat iets om je zorgen om te maken of is het een pak normaler dan we denken?

RELATIE

Rouwen doe je samen, maar toch hebben veel achterblijvers na de uitvaart het gevoel er alleen voor te staan. Dat ondervond ook Goedele Sannen, toen ze haar man verloor. Via fragmenten uit haar boek Wil je met me rouwen? vragen we het aan experts: omgaan met andermans verlies en verdriet, hoe doe je dat?

MAATSCHAPPIJ

Wat het imago van Luxemburg-stad zegt: stoffig, duur, enkel voor expats en weinig te beleven. Wat wij schrijven: groen, gemütlich, skate cool en bistro chic. In Luxemburg poetsen ze meer dan de ramen van hun skyscrapers.

REIZEN

Sinds 1997 is ons land door de Europese Unie erkend als wijnland, met heuse appellations zoals Frankrijk. Sindsdien gingen zowel de wijngaardoppervlakte en het aantal domeinen als de geproduceerde liters elk jaar omhoog. Hoe kan dat voor een land dat eigenlijk geen geschikt klimaat voor wijnbouw heeft?

WIJN

Bara is een pittig Surinaams broodje gemaakt van mungbonen, spinazie en komijn met de looks van een donut. Heerlijk puur maar nog beter met kip, chutney of bloemkool.

WEEKENDRECEPT