Web weergave

Terwijl in het Amsterdamse Rijksmuseum de 350ste verjaardag van Rembrandt gevierd wordt met allerhande exposities, geeft de Nederlandse fotografe Suzanne Jongmans liever haar eigen draai aan het werk van de oude meester. In het nieuwe boek Moving through contrast knipoogt Jongmans in haar gekende stijl naar schilderwerken van de vijftiende tot de zeventiende eeuw. Naast Rembrandt kregen ook onder meer de werken van Vermeer, Velázquez en Van Eyck een hedendaagse vertaling. Daarbij kleedt Jongmans haar modellen in prachtige kostuums die ze zelf vervaardigt uit wegwerpmaterialen. Wie had ooit gedacht dat Rembrandt nog gepaard zou gaan met kritiek op de moderne consumptiemaatschappij?Moving through contrast (55 euro), vanaf 29 oktober bij Lannoo.

WEEKEND UPDATE

De naam & Other Stories verklapt het al: het Zweedse merk wil verhalen vertellen. Voor hun meest recente samenwerking koos het merk voor een originele vertelvorm: datadesign.

WEEKEND UPDATE

Maar liefst acht op de tien Vlaamse jongemannen doen aan manscaping en scheren of trimmen ongewenste lichaamshaartjes weg. Redacteur Jorik Leemans testte voor hen 3 multigroomers.

WEEKEND UPDATE

De Nederlandse schrijfster Nadia de Vries (28) was tien toen ze ongeneeslijk ziek werd. Op haar veertiende genas ze onverwachts en moest ze plots weer deelnemen aan het leven: zwemdiploma's halen, een studiekeuze maken, een job vinden. Over de verwarrende periode die volgde, schreef ze een boek. 'Hoe leef je, als je altijd bent uitgegaan van niet?'

HET KEERPUNT

Veel sterkte. Gecondoleerd. Meer weten we vaak niet uit te brengen tegen mensen die net een geliefde verloren. Wat doe je als woorden tekortschieten? We vroegen het aan vier mensen voor wie de dood dagelijkse kost is. 'Weet je niet wat gezegd, wees daar dan eerlijk over.'

PORTRETTEN