Web weergave

Pottenbakken is al een tijdje aan een renaissance bezig, maar lijkt nu ook steeds vaker onze Instagramfeed over te nemen. Drie nieuwe keramieklabels om te volgen.

WEEKEND UPDATE

Anne Gruwez (64) woont in Brussel en is bekend van de bekroonde documentaire Ni juge, ni soumise uit 2018. De voormalige advocate en kabinetsmedewerker bij Binnenlandse Zaken richtte in 2010 mee Dispositif Relais op, een vzw die voormalige of huidige gedetineerden ondersteunt bij hun re-integratie, en schreef haar ervaringen neer in Tais-toi, dat deze maand verscheen.

INZICHT

Nathalie Le Blanc staat stil bij de frappante feiten die ze al lezend opmerkte.

UITGELEZEN

Retinol is al meer dan 25 jaar op de markt, en blijft een van de beste antiagingproducten. Tenminste, voor wie het kan verdragen. Gelukkig komen er steeds zachtere vormen op de markt, die vaak ook natuurlijk zijn. Maar is retinol echt een wondermiddel of aan vervanging toe?

BEAUTY

Reisjournaliste Veerle Helsen schippert in tijden van corona tussen kleurcodes en bubbeladviezen. Ze zoekt bestemmingen dichtbij en verzamelt reistips voor nu of straks. Deze week: winterse weekends.

GEWOONWEG

Raw food kennen we intussen, maar wie heeft er al gehoord van raw wine? De term werd gelanceerd door Isabelle Legeron, een Franse sommelier die in Londen woont en werkt. Met haar raw wines trekt ze de wereld rond, samen met wijnbouwers die haar principes delen. Een kennismaking met 'that crazy French woman'.

WIJN

Zelf likeur maken klinkt chic, en het hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Deze koffielikeur maak je met koud gezette koffie - zo krijg je een subtiele koffiesmaak waarin je nog de frisse en fruitige tonen van de koffie proeft.

WEEKENDRECEPT