Knack Weekend

cover Knack Weekend

Lees nr. 42 | 17 oktober 2018

Web weergave

Design & creativity festival Us By Night laat de Antwerpse Parkloods drie dagen lang vollopen met (inter)nationaal creatief talent.

BEAUTY

In 1918 stierf niet alleen Gustav Klimt, maar ook Egon Schiele en Otto Wagner - boegbeelden uit de belle époque in Wenen. Wij zetten Klimts stijl in de kijker.

BEAUTY

Homofobie, is dat niet iets van vroeger, toen twee mannen of vrouwen die een koppel vormden nog opzien baarden? We geloven het graag, tot er in de krant weer eens een gruwelijk geval van gay bashing opduikt, of holebi's vertellen welke opmerkingen en blikken ze oogsten als ze gewoon zichzelf zijn. 'Voor ik mijn vriend kus, kijk ik rond of de kust wel veilig is.'

MAATSCHAPPIJ

Cowboylaarzen en -hoeden, denim, stoer leer en franjes: alle ingrediënten voor een westernlook, met mate gemixt tot pure, coole fashion.

MODE

Op 11 oktober reikten we in Brussel opnieuw de Belgian Fashion Awards uit. Met de prijzen, dit jaar aan hun tweede editie toe, richten Knack Weekend en Le Vif Weekend samen met Flanders DC, Brussels Fashion and Design Platform en Wallonie-Bruxelles Design Mode de schijnwerpers op Belgische ontwerpers en merken. Wie zijn de gelukkigen?

MODE

Het Midden-Oosten is geen toonbeeld van harmonie, maar op culinair vlak wisselt iedereen er ingrediënten, smaken en ideeën uit. Met de Libanese keuken als grote voorbeeld. En daar kunnen wij in ons land almaar vaker van meegenieten.

CULINAIR