Web weergave

Nu we opnieuw buiten onze landsgrenzen kunnen, plannen we maar wat graag uitstappen naar internationale musea. Drie modieuze tentoonstellingen voor je volgende citytrip.

WEEKEND UPDATE

Zogenaamde GMT-horloges bevatten een extra wijzer en een aparte 24-uurschaal zodat reizigers zowel de tijd op hun huidige plek als thuis kunnen aflezen, terwijl worldtimers simultaan het uur in alle 24 tijdzones weergeven.

HORLOGES

Sinds het uitbreken van de pandemie kijken we meer dan ooit naar schermen en komt er voor onze ogen geen eind aan de overuren. Zou het toeval zijn, dat uitgerekend nu vier superster-serums in een versie voor de oogcontour zijn uitgebracht?

HORLOGES

Anne Zellien (64) opende 25 jaar geleden haar winkel en atelier in de Antwerpse Kammenstraat en staat bekend om haar juwelen met persoonlijke boodschappen. Ze stelt later deze maand een nieuwe mannencollectie voor, op een dubbeltentoonstelling met kunstenaar Dirk Vander Eecken, haar partner.

INZICHT

Ongeveer een vijfde van de Belgen is tijdens de coronapandemie meer beginnen te drinken. Hoe hard zit alcohol ingebakken in onze cultuur en hoe ongezond is dat juist? Het glas van de Belg blijkt eerder halfleeg dan halfvol. 'Alcohol wordt vaak ten onrechte als een jongerenprobleem gezien.'

MAATSCHAPPIJ

Tijdens de afgelopen modeweken leek het soms of er niets was veranderd. Maar dat was toch vooral een illusie.

MODE

Ook oksels willen tegenwoordig meer natuurlijke en duurzame cosmetica die vrij zijn van bepaalde (onterecht) betwiste bestanddelen. Deze alternatieven voor de traditionele antitranspirant - die zweetklieren tijdelijk blokkeert - en de klassieke deodorant - die vieze geurtjes maskeert - passen binnen die trend. Maar houden ze onze oksels ook geurloos? Wij testen het uit.

BEAUTY

Skiën in Avoriaz - Het is niet al goud wat blinkt, of toch niet in de Haute-Savoie. Daar, tussen de witte reuzen van de Frans-Zwitserse Alpen, blinkt hout. Het is het herkenbare cederhout van Avoriaz, dat het iconische skioord z'n typische uiterlijk geeft.

REIZEN

Pekelvlees met linzen is niet het enige gerecht om deze peulvruchten tot hun recht te laten komen. Dit recept, geïnspireerd op een creatie van vegan chef Niki Webster van de blog Rebel Recipes, is volledig plantaardig. En dankzij de toegevoegde chilipeper ontbreekt het niet aan pit.

WEEKENDRECEPT